Ο Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε ότι δεν θα επιτρέπεται πλέον σε κατηγορούμενους να εμφανίζονται σε δικαστήριο με μπλουζάκια στα οποία αναγράφεται η λέξη «ήρωας», ένα T-shirt που έγινε μήνυμα διαμαρτυρίας στην Τουρκία.

Τον προηγούμενο μήνα, ένας κατηγορούμενος για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος είχε εμφανιστεί με ένα τέτοιο μπλουζάκι στη δίκη του. Επειτα από αυτό, η τουρκική αστυνομία άρχισε να συλλαμβάνει όσους φορούσαν T-shirt με αυτή τη λέξη στα αγγλικά, καθώς η Αγκυρα ισχυρίστηκε ότι αποτελούσε ένδειξη υποστήριξης των εμπλεκομένων στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

«Δεν θα παρουσιάζονται στις δίκες από δω και στο εξής με τα ρούχα που επιθυμούν», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία στην ανατολική πόλη Μαλάτεια. Οι κατηγορούμενοι πραξικοπηματίες θα φορούν τυποποιημένες στολές, ενώ οι ύποπτοι τρομοκράτες σακάκια και παντελόνια, δήλωσε ο Ερντογάν. «Ετσι θα παρουσιάζονται στον κόσμο», συμπλήρωσε.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του για το ζήτημα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι πραξικοπηματίες θα πρέπει να φορούν στολές στις δίκες τους, όπως αυτές που φορούν οι κρατούμενοι στη φυλακή του Γκουαντάναμο.


Πηγή: Iefimerida.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνελήφθη η Γκρέτα Τούνμπεργκ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Λονδίνο

Κλειστό το αγροτικό μπλόκο της Περιμετρικής στην Πάτρα - Mέσα από το κέντρο η κίνηση προς Κυλλήνη

Μέσω gov.gr οι αιτήσεις έκδοσης ληξιαρχικών πράξεων για γεγονότα που τελέστηκαν στο εξωτερικό

Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία

Σοβαρό ατύχημα σε ανελκυστήρα σούπερ μάρκετ στου Ζωγράφου - Τραυματίστηκε σοβαρά ο συντηρητής

Μητσοτάκης για αγροτικές κινητοποιήσεις: «Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς – Τον πρώτο λόγο έχει η Τροχαία»

Επιδείνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ

Απογείωση του τουρισμού μέχρι το 2040 - Στα 55 εκατ. οι τουρίστες, στα 36 δισ. οι εισπράξεις

Σε 450.233 ανέρχονται τα θανατωμένα ζώα λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Θεσσαλονίκη: 4 έφηβοι προκάλεσαν ζημιές σε καφετέρια και εξύβρισαν τον ιδιοκτήτη