Αψηφώντας τις προειδοποιήσεις της ΕΕ ο Τούρκος πρόεδρος επανήλθε στο θέμα της θανατικής ποινής λέγοντας αυτή τη φορά πως η Τουρκία θα πρέπει να βαδίσει στο δικό της δρόμο καθώς σκοπεύει να επαναφέρει τη θανατική ποινή αν το Κοινοβούλιο ψηφίσει υπέρ αυτής.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ομιλίας του Τούρκου προέδρου για τους εορτασμούς της επετείου του αποτυχημένου πραξικοπήματος ο Ερντογάν κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι εδώ και δεκαετίες αρνούνται την ένταξη της Τουρκίας στο ευρωπαϊκό μπλοκ.

«Η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σαφής… έχουν περάσει 54 χρόνια και ακόμα μας βάζουν εμπόδια» είπε, ενώ αναφερόμενος στους πρόσφυγες τόνισε ότι οι Βρυξέλλες γενικότερα δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους.

«Θα τακτοποιήσουμε τα πράγματα για τον εαυτό μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή», συμπλήρωσε.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι θα εγκρίνει «χωρίς δισταγμό» τη θανατική ποινή, εάν το κοινοβούλιο ψηφίσει υπέρ της επαναφοράς της – μια κίνηση που θα σήμαινε το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την είσοδο της χώρας στην ΕΕ, όπως δήλωσε νωρίτερα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ασθενοφόρο έπεσε πάνω σε κλούβα της ΕΛΑΣ στον Πλατύκαμπο: Τραυματίστηκε ο συνοδηγός

Τέμπη–Δίκη για τα βίντεο: Εν μέρει αποβολή της πολιτικής αγωγής πρότεινε η εισαγγελέας

Κερατσίνι: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλαβε ανηλίκους που έκλεβαν μηχανάκια

Θεσσαλονίκη: Γονείς άφησαν τα παιδιά τους να κοιμηθούν στην αυλή - Βρέφος το ένα

Τραμπ: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πολέμου με τη Βενεζουέλα

Ν. Παππάς: Σήκωσα το χέρι μου αλλά δεν γρονθοκόπησα τον δημοσιογράφο - Δεν με τιμά αυτή η πράξη

Πορτογάλος, πρώην φοιτητής του Μπράουν, ο δράστης της επίθεσης στο πανεπιστήμιο-Δύο μέρες μετά σκότωσε καθηγητή του MIΤ

Καραναστάσης: Ήπια 2 ποτήρια κρασί και μετά δυστυχώς πήδηξα στο αμάξι – Από αύριο μόνο φραπέ

Λιμενικό και Frontex διέσωσαν 545 μετανάστες ανοιχτά της Γαύδου

Αποθεώθηκε ο Μαζωνάκης στην πρεμιέρα του μετά τις καταγγελίες: «Είμαι ο Γιώργος, ο αληθινός»