Γρήγορος… Πολύ γρήγορος… Αυτό είναι το μεγάλο ατού αλλά και το στοιχείο που χαρακτηρίζει τον Ερνάνι.

Ο Πορτογάλος άσος είναι πλέον μέλος του ρόστερ του Ολυμπιακού για να προσφέρει στοιχεία που λείπουν από τους ερυθρόλευκους και ήθελε πάρα πολύ ο Μάρκο Σίλβα. Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τον νέο άσο των πρωταθλητών.

Πριν από 24 χρόνια ο Ερνάνι ήρθε στην ζωή, στις 20 Αυγούστου 1991.

Σε ένα προάστιο της πρωτεύουσας της Πορτογαλίας, τη Λισαβόνα. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Cova da Piedade μια ερασιτεχνική ομάδα με έδρα την πρωτεύουσα της χώρας.

Σε αυτή θα μάθει ποδόσφαιρο και να φορέσει τη φανέλα της από το 2003 μέχρι και το 2009. Τότε θα αποφασίσει να αλλάξει ομάδα και να πάει στην Ατλέτικο.

Γρήγορά οι υπεύθυνοι της θα διαπιστώσουν ότι στα χέρια τους έχουν ένα εξαιρετικό ταλέντο. Έτσι μέσα σε περίπου έναν χρόνο θα αποφασίσουν να τον «ανεβάσουν» στην επαγγελματική ομάδα, προσφέροντάς του το πρώτο του συμβόλαιο.

Το χειμώνα του 2012 θα δοθεί δανεικός στη Μιραντέλα με την οποία θα αγωνιστεί για 13 παιχνίδια και θα σκοράρει τέσσερις φορές. Το 2013 θα αφήσει την Ατλέτικο για τη… φανέλα της Βιτόρια Γκιμαράες. Αρχικά στη Β ομάδα και στη συνέχεια στην πρώτη ομάδα.

Πλέον, ο Ερνάνι θα είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης. Με μεγάλη ταχύτητα, εκρηκτικότητα, ντρίπλα, και δυνατότητα να αγωνίζεται και στις δύο πλευρές.

Με τη Βιτόρια Γκιμαράες θα αγωνιστεί από το 2013 μέχρι και το 2015 σε 25 παιχνίδια και θα σκοράρει σε 4 παιχνίδια. Η Πόρτο θα τον τσεκάρει, και με συνοπτικές διαδικασίες θα τον κάνει δικό της. Στην πρώτη του σεζόν στους δράκους θα παίξει σε οκτώ παιχνίδια, τα δύο ως βασικός και θα σκοράρει δύο φορές.

Μέχρι τώρα δεν έχει φορέσει την φανέλα της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας. Ούτε και αυτής του Πράσινου Ακρωτηρίου που έχει το δικαίωμα να το κάνει λόγω καταγωγής.

Ωστόσο όπως είναι λογικό η επιθυμία του είναι να αγωνιστεί για την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας.

Ο Ερνάνι αγωνίζεται κυρίως στο δεξί άκρο της επίθεσης αλλά και στο αριστερό.

Μέχρι τώρα στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας έχει παίξει σε 33 παιχνίδια, έχει σκοράρει έξι φορές και έχει δώσει πέντε ασίστ. Στην δεύτερη κατηγορία έχει 26 παιχνίδια με τέσσερα γκολ και μια ασίστ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube