Το απόλυτο αφεντικό στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας έγινε ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη (2-0) επί του Ατρομήτου σε συνδυασμό με τη λευκή (0-0) ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι «πράσινοι» βρίσκονται μπροστά τέσσερις βαθμούς από τους Θεσσαλονικείς και έχουν ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για να κατακτήσουν την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία δίνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν.

Ωστόσο, η εβδομάδα που ξεκίνησε θεωρείται καθοριστική για το «τριφύλλι» όσον αφορά την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Σήμερα αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα ο Μεχντί Αμπέντ, ο οποίος έχει συμφωνήσει προφορικά με τη διοίκηση του συλλόγου και με την άφιξή του θα επικυρωθεί αυτή η συμφωνία. Ο Αλγερινός ολοκλήρωσε χθες τις υποχρεώσεις του με τη Νιούκαστλ, η οποία τελικά κατάφερε να παραμείνει στην Premier League μετά τη νίκη (2-0) επί της Γουέστ Χαμ.

Ο διεθνής άσος δεν ήταν στην αποστολή της βρετανικής ομάδας και φαίνεται πως δεν υπολογίζεται εν όψει της νέας σεζόν. Για αυτό τον λόγο θα συζητήσει από κοντά τους όρους της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό, στον οποίο εκφράζουν την αισιοδοξία πως θα βρεθεί η «χρυσή τομή» στο οικονομικό με τις «καρακάξες».

Εν τω μεταξύ, εντός της εβδομάδας είναι αρκετά πιθανό να έρθει στην Ελλάδα και ο μάνατζερ του Μίκαελ Εσιέν (ίσως και ο Γκανέζος μέσος) για να προχωρήσει στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για τη μεταγραφή του παίκτη στους «πράσινους». Από τη στιγμή που δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο στις συζητήσεις των δύο πλευρών, ο 32χρονος χαφ θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει διετές συμβόλαιο με το «τριφύλλι», με τις απολαβές του να φτάνουν κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Τέλος, ο Ρόμπιν Λουντ αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα της Ελσίνκι, η οποία επικράτησε με σκορ 2-1 της SJK και ο Φινλανδός μέσος αναμένεται να έρθει σήμερα στην Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση, προτού αναχωρήσει για τις καλοκαιρινές του διακοπές και επιστρέψει για την καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ