Με εντάσεις μεταξύ των «μεγάλων» διεξήχθη το σημερινό (29/4) ΔΣ του ΕΣΑΚΕ. Αιτία για αυτό οι διαφωνίες σχετικά με την πρόθεση του Προμηθέα να φέρει τον 13ο ξένο του στη σεζόν ενόψει playoffs.
Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Προμηθέας είχαν συμφωνήσει γραπτώς στην αρχή της σεζόν να επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει η κάθε ομάδα μέχρι 12 ξένους στη σεζόν, του Σούπερ Καπ συμπεριλαμβανομένου. Ωστόσο, δεν επρόκειτο για κάτι με νομικές συνέπειες, αλλά για μια ιδιωτική συμφωνία. Το Σούπερ Καπ άλλωστε δεν εντάσσεται στον ΕΣΑΚΕ.
Πλέον, οι Πατρινοί είναι αποφασισμένοι να φέρουν τον 13ο ξένο τους (ο Τζιάν Κλαβέλ που αποκτήθηκε πρόσφατα ήταν ο 12ος) και να «πατήσουν» στους κανονισμούς του ΕΣΑΚΕ, μη τηρώντας την ιδιωτική συμφωνία των ομάδων στην αρχή της σεζόν.
Από την άλλη πλευρά, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θεωρούν ότι η πραγματοποίηση αυτής της κίνησης από τον Προμηθέα θα συνιστά καταπάτηση συμφωνίας «κυρίων». Ειπώθηκε μάλιστα στο ΔΣ ότι μετά το Πάσχα θα δοθεί συνέχεια στην υπόθεση.
Άλλωστε, στις 9/5 θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου, στον οποίο ο Προμηθέας περιμένει τον αντίπαλό του.