Την παράδοση που ήθελε να μην κερδίζει την Φίτεσε στα τελευταία επτά εντός έδρας παιχνίδια της... έσπασε η Σπάρτα Ρότερνταμ, η οποία επικράτησε με 2-1.

Από την άλλη, η Φένλο χρειαζόταν αυτή τη νίκη κόντρα στην Τβέντε με 2-1, για να… ανασάνει βαθμολογικά. Η ομάδα του Γκλεν Ντε Μπεκ, «έσπασε» το σερί 7 αγωνιστικών χωρίς νίκη και προηγήθηκε από νωρίς με δυο γκολ στο παιχνίδι, για την 14η αγωνιστική της Ερεντιβίζιε.

Το ματς:

Στο 30΄η Σπάρτα άνοιξε το σκορ με τον Ματάι κόντρα στην Φίτεσε και κράτησε το προβάδισμά της μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί και στο 83’ ο Σμίτς σκόραρε το δεύτερο γκολ για την ομάδα του, φέρνοντας χαμόγελα και νίκη, ύστερα από 7 χρόνια στο «Στάντιον Χετ Καστέελ», όταν οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες.

Στο άλλο ματς που ξεκινούσε την ίδια ώρα, η Φένλο προηγήθηκε με 2 γκολ από... νωρίς όταν στο 34’ ο Ούιγεν άνοιξε το σκορ και 2 λεπτά αργότερα ο Σοριάνο σκόραρε και το δεύτερο.

Ωστόσο, η Τβέντε δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και λίγο πριν πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια, ο Βούκιτς σκόραρε για την ομάδα του στο 41', γράφοντας το 2-1. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων το σκορ δεν άλλαξε και οι γηπεδούχοι κράτησαν την πολύτιμη νίκη.

Επιμέλεια: Αναστασία Βοσνάκη

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube