Η Κρήτη είναι ένας τόπος που «αναβλύζει» πολιτισμό και Ιστορία. Μία από τις πτυχές της «ταυτότητας» και της κουλτούρας της Κρήτης είναι και ο γαστρονομικός πλούτος που οι Μινωίτες καλλιέργησαν και άφησαν ως παρακαταθήκη.

Σε εστιατόριο μάλιστα στο Ηράκλειο, μπορεί κανείς να δοκιμάσει μέχρι και μινωικό… σουβλάκι.

Το μινωικό σουβλάκι είναι μεταξύ των πιάτων που οι Μινωίτες είχαν δημιουργήσει, διαμορφώνοντας την διατροφή τους με βάση συστατικά και πρώτες ύλες της κρητικής γης

Όπως εξηγεί στο Cretalive, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Πασιφάη, με το γνήσιο μινωικό «μενού», η αναβίωση των μινωικών πιάτων ήταν ένα όραμά του για τη δημιουργία «ενός γαστρονομικού προορισμού, στον οποίο οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρια να αλληλεπιδράσουν με το μινωικό πολιτισμό».

«Το μινωικό σουβλάκι ήταν μια ιδέα που στηρίχθηκε στα ευρήματα των κρατευτών καθώς και σε ρητές αναφορές στην Οδύσσεια του Ομήρου, που αποδεικνύουν ότι οι Μινωίτες περνούσαν το κρέας τους σε οβελούς και το έψηναν πάνω στους κρατευτές δημιουργώντας τα σημερινά «σουβλάκια» αναφέρει ο ιδιοκτήτης και, για του λόγου το αληθές, παραπέμπει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου αλλά και στη Σαντορίνη, όπου μπορεί κανείς να δει τους κρατευτές.

Ο ίδιος προσθέτει τον καταλυτικό ρόλο του καθηγητή Αιγιακών Γραφών Δρ.Μηνά Τσικριτσή ως καθοδηγητή σχετικά με τα συστατικά και τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούσαν οι Μινωίτες.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Επιστρέφει η ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας - Πού αναμένονται βροχές

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες

Κένυα: Φόβοι για εγκλωβισμένους από κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου στο Ναϊρόμπι

Υπόθεση Marfin: Απολογήθηκε συμπληρωματικά και ο 3ος κατηγορούμενος - Αρνήθηκε την εμπλοκή του

Υπόθεση Marfin: Στη φυλακή επέστρεψε και ο 3ος κατηγορούμενος μετά τη απολογία του

Αθήνα: Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Σισίνη – Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ στο σημείο

Συνελήφθη 43χρονος μετά από καταδίωξη στην Παλλήνη - Επιχείρησε να εμβολίσει μηχανές της ΔΙΑΣ

Διεκόπη για τις 27 Νοεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Στο πλευρό της οικογένειας του Άλκη Καμπανού οι γονείς του Γιώργου Λυγγερίδη