Τους αντιπάλους της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν καταφέρει, φυσικά, να κατακτήσει το Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ (2-7 Ιουλίου), έμαθε η Εθνική Ανδρών! Η κλήρωση των ομίλων του τουρνουά πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της FIBA, στην Ελβετία, το απόγευμα της Τρίτης (19/3).

Η Ελλάδα, λοιπόν, εφόσον καταφέρει να δώσει το «παρών» στο μεγάλο ραντεβού του Παρισιού, θα βρει απέναντί της την Αυστραλία, τον Καναδά και την ομάδα, που θα κατακτήσει το Προολυμπιακό στη Βαλένθια. Αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι η Ισπανία, ενώ συμμετέχουν ακόμη εκεί Λίβανος, Ανγκόλα, Φινλανδία, Πολωνία και Μπαχάμες.

Στους Αγώνες, οι δύο πρώτες ομάδες των τριών ομίλων και οι δύο καλύτερες τρίτες ομάδες θα προκριθούν στα προημιτελικά. Το τουρνουά μπάσκετ θα γίνει 27 Ιουλίου με 10 Αυγούστου. Η φάση των ομίλων θα γίνει στο «Πιέρ Μορουά» της Λιλ και οι νοκ άουτ φάσεις θα διεξαχθούν στο «Παλέ Ντε Μπερσί» του Παρισιού.

GROUP A

Αυστραλία
Νικητής Προολυμπιακού Ελλάδας
Καναδάς
Νικητής Προολυμπιακού Ισπανίας

GROUP B

Γαλλία
Γερμανία
Ιαπωνία
Νικητής Προολυμπιακού Λετονίας

GROUP C

Σερβία
Νότιο Σουδάν
Νικητής Προολυμπιακού Πουέρτο Ρίκο
ΗΠΑ



Θυμίζουμε, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο Προολυμπιακό Δομινικανή Δημοκρατία και Αίγυπτο στον πρώτο γύρο.

Στον άλλο όμιλο, τον πρώτο του τουρνουά, είναι Σλοβενία, Νέα Ζηλανδία και Κροατία. Στη νοκ άουτ φάση περνούν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.

Αυτό σημαίνει πως, αν η Ελλάδα τερματίσει πρώτη, θα αντιμετωπίσει τη δεύτερη του πρώτου ομίλου και αν τερματίσει δεύτερη, τότε την πρώτη του πρώτου ομίλου.

H Ελλάδα θα παλέψει εντός έδρας και με τον κόσμο δίπλα της για την 5η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1952 ήταν 17η, το 1996 5η, όπως το 2004 (οικοδέσποινα) και το 2008.

Δείτε και την κλήρωση στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ των γυναικών:

GROUP Α

Σερβία
Ισπανία
Κίνα
Πουέρτο Ρίκο

GROUP Β

Καναδάς
Νιγηρία
Αυστραλία
Γαλλία

GROUP C

Γερμανία
ΗΠΑ
Ιαπωνία
Βέλγιο

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η ΔΟΕ αναστέλλει τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις αθλητικές διοργανώσεις και ανοίγει τον δρόμο στους αθλητές της χώρας!

Απόφαση ορόσημο: Η ΔΟΕ ανακοίνωσε πριμ πρόκρισης για τους αθλητές που θα συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες

ΔΟΕ: «Το 2029 με νέα διαδικασία η επιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2036»

Η ΔΟΕ σταματά τη συμμετοχή των τρανς και ιντερσεξ ατόμων σε αγώνες γυναικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Ο Πύρρος Δήμας υπέγραψε στον Τοίχο των Ολυμπιονικών

ΕΟΕ: Επιχορήγηση 300.000 ευρώ σε 11 ομοσπονδίες για Ολυμπιακή Προετοιμασία

Ξεχάστε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες όπως τους ξέρατε

Σε δημοπρασία για καλό σκοπό η στολή της Γιούτα Λίρνταμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Είμαι βιονική τώρα πια!»: Το μήνυμα της Λίντσεϊ Βον μετά τις πέντε χειρουργικές επεμβάσεις

Πήρε το 13ο Ολυμπιακό της μετάλλιο και έγραψε ιστορία στην Ιταλία η Φοντάνα!