Την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά στη Βραζιλία πανηγύρισε η Εθνική ομάδα μπάσκετ κωφών γυναικών.

Ο βοηθός προπονητή της ομάδας, Θανάσης Μπούτας, μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Δυο λέρες μόνο» με τον Νικόλα Ακτύπη και τον Γιώργο Μαραθιανό για την πορεία που έχει κάνει το σύνολο στη διοργάνωση.

«Αυτή η ομάδα έχει καταφέρει πάρα πολλά και δυστυχώς δεν το γνωρίζει πολύς κόσμος. Βρισκόμαστε στη Βραζιλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», ανέφερε αρχικά.

Η «γαλανόλευκη» ξεκίνησε στραβά την προσπάθειά της, με ήττα από την Ιταλία, ωστόσο επικράτησε απέναντι στην Πολωνία και τη Βραζιλία και πήρε την πρόκριση.

«Η ομάδα είχε δύσκολο πρόγραμμα. Ξεκίνησε με ήττα από την Ιταλία, που είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι, παρά τη δύσκολη και επίπονη προετοιμασία που είχαμε στην Ελλάδα λόγω covid-19. Άλλαξε ώρα το παιχνίδι και μας έβγαλε εκτός προγράμματος, αλλά ήταν μια καλύτερη ομάδα. Το ξεπεράσαμε γρήγορα και την επόμενη μέρα νικήσαμε την Πολωνία. Το τελευταίο παιχνίδι με τη Βραζιλία ήταν τυπικό, υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Μας έδωσαν συγχαρητήρια για τον σεβασμό που δείξαμε».

Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία αύριο (Τρίτη 10/5) στις 21:00 ώρα Ελλάδας. «Είναι πολύ δύσκολο ματς. Όποτε τις έχουμε συναντήσει έχουμε κερδίσει, αλλά έχουν αλλάξει οι ομάδες. Ελπίζουμε για το καλύτερο», είπε ο Θανάσης Μπούτας.

Όσο για το αν υπάρχουν δυσκολίες στην επικοινωνία των μελών της ομάδας, απάντησε: «Η επικοινωνία με της παίκτριες ήταν η πρώτη απορία που είχα όταν δέχτηκα την πρόταση. Το μπάσκετ είναι κοινό παντού. όπου κι αν βρίσκεσαι. Στη συγκεκριμένη ομάδα πρέπει να τα πεις αργά και, ίσως, σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει κάποιος που να εξηγεί κάτι παραπάνω. Ό,τι κάνουμε σε όλες τις ομάδες, ακριβώς το ίδιο κάνουμε κάνουμε και στις ομάδες κωφών».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube