Ο Ρικ Πιτίνο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι στον πάγκο της Εθνικής για το Προολυμπιακό Τουρνουά του Ιουνίου.

Η διεξαγωγή των εκλογών της ΕΟΚ στις 30 Μαΐου (αν δεν υπάρχει εκ νέου αναβολή) δεν αφήνει πολλά περιθώρια στη νέα διοίκηση, όποια κι αν είναι αυτή, να αλλάξει πολλά και να προσλάβει άλλον προπονητή, τη στιγμή που τις πρώτες μέρες του Ιουνίου θα αρχίσει η προετοιμασία της «επίσημης αγαπημένης» με στόχο την πρόκριση στο Τόκιο.

Η δε απερχόμενη διοίκηση δεν έχει παρατήσει τον προγραμματισμό στη… μοίρα του αναμένοντας τις εκλογές. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, η συμφωνία με τον Ρικ Πιτίνο είναι σε ισχύ, ενώ έχουν γίνει επαφές με παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό και έχουν κλειστεί φιλικά.

Ο Αμερικανός τεχνικός παραμένει «ζεστός» στο να οδηγήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχοντας ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο κολεγιακό με το Iona (το οποίο οδήγησε στη March Madness) είναι σε συχνή επαφή με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας, αλλά και με παίκτες.

Ο Πιτίνο, που αναμένεται να έρθει στην Αθήνα τον επόμενο μήνα, φαίνεται πως έχει καταλήξει στους συνεργάτες του, με τις πληροφορίες εδώ και καιρό να μιλούν για ένα έμπειρο τιμ από τους Ηλία Παπαθεοδώρου, Σωτήρη Μανωλόπουλο, αλλά και τον Θανάση Σκουρτόπουλο, που ήταν προπονητής της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και στα «παράθυρα».

Σε ό,τι αφορά στους παίκτες που θα κληθούν, η παρουσία των Αντετοκούνμπο μοιάζει απίθανη. Ο Γιάννης κι ο Θανάσης με τους Μπακς, αλλά και ο Κώστας με τους Λέικερς θα έχουν υποχρεώσεις με τις ομάδες τους στα playoffs που αρχίζουν στις 22 Μαΐου. Και δεδομένου ότι Μπακς και Λέικερς αναμένεται να φτάσουν μακριά, δύσκολα θα είναι κάποιος εξ αυτών διαθέσιμος. Πιθανή απουσία τους θα ανοίξει κάποιες θέσεις για παίκτες που ξεχώρισαν στα «παράθυρα».

Το θετικό είναι πως δεν υπάρχουν «αρνήσεις» ή αποχωρήσεις (ο Τάιλερ Ντόρσεϊ αλλά και ο Κώστας Κουφός δηλώνουν πρόθυμοι να παίξουν), ωστόσο ο Κώστας Παπανικολάου που ταλαιπωρήθηκε από έναν σπάνιο πλην όμως σοβαρό τραυματισμό από τον Δεκέμβριο μοιάζει απίθανο να προλάβει. Ένα μεγάλο κεφάλαιο είναι η συμμετοχή του Βασίλη Σπανούλη. Έχει εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστεί (είτε ανανεώσει με τον Ολυμπιακό είτε αποσυρθεί), ο Ρικ Πιτίνο τον θέλει σαν… τρελός, αλλά ας περιμένουμε τις ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται πως το Προολυμπιακό Τουρνουά διεξάγεται στη Βικτώρια του Καναδά 29 Ιουνίου με 4 Ιουλίου. Η Ελλάδα συμμετέχει στον πρώτο όμιλο αντιμετωπίζοντας Καναδά και Κίνα, ενώ στο άλλο γκρουπ βρίσκονται Τσεχία, Τουρκία και Ουρουγουάη. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου παίζουν ημιτελικό και ο νικητής του τελικού παίρνει ένα από τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια για το Τόκιο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Δεν χρειάζεται κάποιο σχόλιο»: Η ανάρτηση του Ολυμπιακού με τη φάση Ναν-Φουρνιέ από άλλη κάμερα

ΠΑΟ: «Δεν είναι τρόπος αντίδρασης ο ευτελισμός, ο υποβιβασμός στην Α2 - Θα παλέψουμε μέχρις εσχάτων για το πρωτάθλημα»!

Γιαννακόπουλος: «Επί Βασιλακόπουλου πήρατε τίτλο με 7 βήματα Σπανούλη, στη νέα ΕΟΚ ούτε ένα λάθος υπέρ του Παναθηναϊκού»

«Ντράπηκε και η ντροπή»: Η αντίδραση της Πέννυς Ρόγκα για τον πρώτο τελικό της Stoiximan GBL στο ΣΕΦ

H αντίδραση του ιδιοκτήτη της Χάποελ στο ξέσπασμα του Αταμάν

Ολυμπιακός: Τι δείχνει η ιστορία όταν κάνει το 1-0 στο ΣΕΦ

Κατώτερος των περιστάσεων ο Χέιζ-Ντέιβις, τα «έσπασε» στο ΣΕΦ με 1/13 σουτ!

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο Game 1 των τελικών

«Δύο διαφορετικά ματς σε ένα»: Η ανάλυση Ζέρβα-Ρομπόλη από το ΣΕΦ για το Game 1

Φουρνιέ: «Η πρόκληση σε αυτούς τους τελικούς είναι να μη σκεφτόμαστε την Ευρωλίγκα - Πρέπει να παίξουμε καλύτερα»