Η μανία του για την τελειότητα και η απέχθειά του για την ήττα είναι δύο από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Αντόνιο Κόντε ως προπονητής. Ο ίδιος άλλωστε παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στον Τιερί Ανρί στο Sky Sports πως θέλει να είναι παρών σε οποιαδήποτε κρίσιμη κατάσταση της Τσέλσι και γι’ αυτό σκέφτηκε την εξής λύση: «Στο μέλλον θα ζητήσω ένα κρεβάτι εδώ, διότι θα μπορούσε να προκύψει κάποιο ζήτημα και δεν θα ήθελα να λείψω», είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου.

Ο Ιταλός τεχνικός παραδέχθηκε πως μόνο όταν βρίσκονται στο Λονδίνο η σύζυγος με την κόρη, τον καταφέρνουν να αφήσει για λίγο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και να απολαύσει το Λονδίνο, το οποίο χαρακτήρισε "εκπληκτικό".

Ο Κόντε εξήγησε πως επειδή δεν μπορεί εύκολα να δεχθεί την ήττα, κάνει ό,τι μπορεί για να την αποφύγει: «Σιχαίνομαι να χάνω. Μία-δύο μέρες μετά την ήττα συνεχίζω να υποφέρω. Και γι’ αυτό τον λόγο δουλεύω σκληρά με τους παίκτες μου ώστε να βρούμε τον σωστό δρόμο και να αποφύγουμε την ήττα».

Μιλώντας για το ντέρμπι με την Λίβερπουλ, ο 47χρονος κόουτς χαρακτήρισε τον αποψινό αντίπαλο της Τσέλσι ως τον χειρότερο που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτήν την περίοδο: «Πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι γιατί η Λίβερπουλ είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή. Θεωρώ ότι η Λίβερπουλ είναι η χειρότερη ομάδα που μπορείς να αντιμετωπίσεις τώρα και πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Όμως θα είναι ένα ωραίο ματς».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μένει στη Λίβερπουλ μέχρι το 2030 ο Κονατέ

Απέφυγαν το μεταξύ τους ραντεβού στα ημιτελικά οι Τσέλσι και Σίτι

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου πρώτη φορά έπειτα από 39 χρόνια η Λιντς μετά από… θρίλερ στο Λονδίνο!

Παύει να είναι στο απυρόβλητο ο Σλοτ στη Λίβερπουλ και «παίζει» τη θέση του στο φινάλε της σεζόν!

Τερματοφύλακας γρονθοκόπησε οπαδό και συνέχισε κανονικά το ματς στα ερασιτεχνικά της Αγγλίας!

Αρτέτα για τον αποκλεισμό Άρσεναλ: «Δική μου η ευθύνη-Να κοιταχτούμε στον καθρέφτη»

Ούτε φέτος Κύπελλο η Άρσεναλ, την πέταξε εκτός ημιτελικών η μαχητική Σαουθάμπτον!

Αυτό ακριβώς που ήθελε η Τσέλσι: Άνετη και διασκεδαστική νίκη με 7 γκολ επί της Πορτ Βέιλ

Παράσταση για έναν… Χάαλαντ, διασυρμός της Λίβερπουλ και πρόκριση της Σίτι στους «4»!

Το πάρτι του Χάαλαντ κόντρα στη Λίβερπουλ: Χατ-τρικ από τον Νορβηγό που υπογράφει την πρόκριση