***Εξέφρασε τις προάλλες ο Σάββας την απορία του γιατί δεν καλείται στην Εθνική ομάδα ο Κούτρης, δηλαδή ο βασικός αριστερός μπακ του Ολυμπιακού και μου ήρθαν κάποιες σκέψεις στο μυαλό. Ίσως επειδή προχθές ήταν που έγραφα «πόση σημασία έχει να υπάρχει στο τιμόνι του Ολυμπιακού ένας προπονητής, που μπορεί να κάνει νορμάλ διαχείριση».

***Κούτρης λοιπόν! Ίσως η πιο…αθόρυβη μεταγραφή του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι. Ο Χάσι ήταν ο προπονητής που τον εμπιστεύθηκε από την αρχή της προετοιμασίας και τον έριξε στη μάχη των πρώτων επίσημων αγώνων του Ολυμπιακού, που ήταν μάλιστα ευρωπαϊκοί.

***Τι έγινε όμως στην πρώτη στραβή του νεαρού αριστεροπόδαρου μπακ; Τότε που στη Ριέκα υπέφερε στο πρώτα λεπτά του β΄ ημιχρόνου κι οι Κροάτες έκαναν επιθέσεις συνεχώς από την πλευρά του; Ο Χάσι τον έκανε αλλαγή στο 60’. Κι η συνέχεια; Ακόμη πιο επώδυνη για τον παίκτη. Από τα επόμενα έξι παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Χάσι στον πάγκο, ο Κούτρης ξανάπαιξε μόνο στα δύο, ένα για το πρωτάθλημα κι ένα για το Κύπελλο, εκεί που είχαν αγωνιστεί οι ρεζέρβες.

***Είχαμε φτάσει προς τα τέλη Σεπτέμβρη κι ο Κούτρης φαινόταν να χάνεται για τον Ολυμπιακό, αφού ο Χάσι παρότι δεν εμπιστεύονταν τον επίσης αριστεροπόδαρο Μίλιτς, προτιμούσε τον δεξιοπόδαρο Φιγκέϊρας για τη θέση του αριστερού μπακ.

***Ώσπου έρχεται ο Λεμονής. Κι ο Τάκης πρώτον επανέφερε τον Κούτρη στην ενδεκάδα από το πρώτο κιόλας παιχνίδι του στον πάγκο, με τη Γιουβέντους μέσα στο Τορίνο και δεύτερον του φέρθηκε εντελώς διαφορετικά όταν έγινε η στραβή…

***Γιατί ήρθε, γρήγορα, η στραβή, κάτι μάλλον αναπόφευκτο για ένα παιδί που είχε συνηθίσει να παίζει μπακ-χαφ στον ΠΑΣ και δη με εμπειρία μόλις μίας σεζόν στην ελληνική Λίγκα και βρέθηκε τώρα να πρέπει να παίζει καθαρά αριστερός μπακ στον Ολυμπιακό, στο Τσάμπιονς Λιγκ.

***Στο Καμπ Νου, ο Κούτρης υπέφερε σε όλο το α΄ ημίχρονο από τον Ντελοφέου. Τα θυμόμαστε όλοι. Με τη διαφορά ότι ο Λεμονής δεν τον έκανε αλλαγή, όπως τον είχε κάνει ο Χάσι στη Ριέκα, μολονότι μάλιστα είχε υπέρ του το σκορ (1-0) και σχεδόν σίγουρη την πρόκριση. Κι ακόμη μεγαλύτερη διαφορά είχε η συνέχεια-ο Λεμονής δεν τον πέταξε από την ενδεκάδα. Ίσα ίσα, τον στήριξε, τον έβαλε βασικό και σε όλα τα επόμενα παιχνίδια και ο Λεονάρντο γίνεται όλο και καλύτερος.

***Μη νομίζετε ότι ο Λεμονής δεν ξέρει τις αδυναμίες του μικρού και στα μαρκαρίσματα και στις τοποθετήσεις κλπ, κλπ. Αλλά βλέπει στο πρόσωπο του ένα καλό ταλέντο, δουλεύει πάνω του, διορθώνει αδυναμίες του, του δίνει ψυχολογία και προχωράει. Κι είναι στο χέρι του μικρού αν αρπάξει την ευκαιρία να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό.

***Απλά η διαχείριση του ενός και του άλλου προπονητή στον Κούτρη, είναι ένα μάθημα για το πώς χάνεις και το πώς κερδίζεις ένα ποδοσφαιριστή στον Ολυμπιακό…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube