Ελεύθερη με ηλεκτρονική επιτήρηση αφήνεται η Εύα Καϊλή. H Ελληνίδα ευρωβουλευτής ήταν η μόνη που παρέμενε προφυλακισμένη για το qatargate μετά την αποφυλάκιση, χθες, του Μαρκ Ταραμπέλα.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Σκάι στις Βρυξέλλες, Εφη Κουτσοκώστα, η απόφαση για την Εύα Καϊλή ελήφθη μία μέρα νωρίτερα, ενώ απαιτούνται τρεις εργάσιμες μέρες για να αφεθεί ελεύθερη.

Η Εύα Καϊλή βρισκόταν περισσότερους από τέσσερις μήνες στη φυλακή για την υπόθεση Qatargate.

«Δεν θα κάνω κάποιο παραπάνω σχόλιο, εκτός από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί», τόνισε o συνήγορός της Σβεν Μαρί σε μια σύντομη δήλωσή του στο Euronews.

«Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνιση της Εύας Καϊλή ενώπιον δικαστή το πρωί της Πέμπτης» σχολιάζει το Euronews.

Ο Σβεν Μαρί έχει δηλώσει στα ΜΜΕ ότι οι Βέλγοι ανακριτές δεν έχουν κανένα νέο στοιχείο για να υποστηρίξουν την υπόθεση σε βάρος της Εύας Καϊλή, και επιτέθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα επειδή την κράτησε πίσω από τα κάγκελα σαν «τρόπαιο».

«Ανήγαγαν την κ. Καϊλή σε ένα σύμβολο για να πουν: ‘’Ακόμα κι αν κατέχεις υψηλά αξιώματα, θα παραμείνεις στη φυλακή’’. Και αυτό γίνεται ειδικά για να πουν στους άλλους βουλευτές: ‘’μη διαπράττετε πράξεις διαφθοράς γιατί αυτό σημαίνει ότι θα πάτε στη φυλακή πολύ καιρό’’» υποστήριξε ο δικηγόρος στο Euronews την Τρίτη.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Πριν τον τερματισμό»: Παρότι οι ΗΠΑ κατέρριψαν ιρανικά drones η συμφωνία δείχνει κοντά

Θρήνος στον Λόγγο Αιγίου: «Πώς μπόρεσε και το έκανε; Να πει ''το έκανα συγχωρήστε με''»

Μητσοτάκης: Νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου

Θεσσαλονίκη: Δικογραφία σε βάρος 10 ατόμων για την απόρριψη 56 φορτίων μπάζων χωρίς άδεια

Τα μυστικά της Brunello Cucinelli: Πώς παραμένει στην κορυφή της πολυτέλειας

ΕΛΑΣ: Το Athens Pride μας αφορά, o αγώνας τους δεν σταμάτησε στην κατοχύρωση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Σχίνο Κορινθίας

Τραγωδία σε επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη: Γυναίκα απεγκλωβίστηκε από μηχάνημα χωρίς τις αισθήσεις της

Κύπρος: Προς μόνιμη παρουσία ελληνικών μαχητικών και πολεμικού πλοίου - Τι επιδιώκει η Λευκωσία

Τραμπ: Ο στρατός των ΗΠΑ εκτέλεσε τον διαβόητο ηγέτη της Τρεν Ντε Αραγκούα υπό τις οδηγίες μου - Βίντεο