Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Εύβοια, με τη φωτιά να πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα την Ιστιαία και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μάχονται για να την κρατήσουν έξω από την πόλη. Οι καπνοί έχουν καλύψει, πλέον, την ευρύτερη περιοχή και οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά νωρίτερα, στη «μάχη» της κατάσβεσης στην Εύβοια έχουν ριχτεί και πυροσβέστες από τη Σερβία, οι οποίοι συνδράμουν τις προσπάθειες των Ελλήνων συναδέλφων τους.

Στο μεταξύ, λίγο μετά τις 19:30 της Δευτέρας, η Πολιτική Προστασία έδωσε εντολή, μέσω του 112, για την εκκένωση της Αβγαριάς, ζητώντας από τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς Ιστιαία. Στο συγκεκριμένο χωριό είχε σημειωθεί αναζωπύρωση μετά το μεσημέρι, η οποία απέκτησε τεράστιες διαστάσεις, καθώς είχαν ενισχυθεί οι άνεμοι. Η φωτιά καίει το δάσος σε χαράδρα και είναι δύσκολο για τους πυροσβέστες να πλησιάσουν το μέτωπο.







Δείτε LIVE εικόνα από την ΕΡΤ:



Λίγο πριν είχαμε αναζωπύρωση στη Γαλατσώνα, που είναι μόνιμος πονοκέφαλος το τελευταίο 24ωρο, και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ τη φωτιά δεν μπορούν να τη σταματήσουν ούτε με τα χωματουργικά μηχανήματα! Οι φλόγες έχουν φτάσει λίγα μέτρα από το χωριό.

Το μέτωπο στο Ασμίνι είναι περισσότερο επικίνδυνο και έχει κατεύθυνση προς το χωριό.

Στο χωριό Καματριάδες, το μεσημέρι, τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας έφτιαξαν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά και δίπλα τους οι κάτοικοι με αλυσοπρίονα και μηχανήματα έριχναν τα δέντρα, έτσι ώστε αν φτάσει η φωτιά, τουλάχιστον να μην ανέβουν ψηλά οι φλόγες και κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερή απόσταση.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Στους Δημοκρατικούς η Βουλή και η Γερουσία - Αναλαμβάνουν τον πλήρη έλεγχο του Κογκρέσου

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και ισχυροί άνεμοι – Πού θα φτάσουν τα 6 μποφόρ

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Σαρωτική νίκη των Δημοκρατικών - Παίρνουν τον έλεγχο και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου

Η ομογενής Νικόλ Μαλλιωτάκη επανεξελέγη στη Νέα Υόρκη - Από το 2021 μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τραμπ στους NYT: Αποδέχομαι το αποτέλεσμα, θα συνεργαστούμε με τους Δημοκρατικούς

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Λήξη συναγερμού στο «Crown Iris» στη Σύρο - Αρνητικοί οι έλεγχοι για εκρηκτικό μηχανισμό

Ισπανία: Παραιτήθηκε ο Υπουργός Μεταφορών μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Συνελήφθη 52χρονος για πορνογραφία ανηλίκων - Βρέθηκε ψηφιακός φάκελος με πάνω από 3.900 αρχεία

Μπενέα στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Παραμένουν ανάλγητοι οι της ΜΚΟ»