Σε εξέλιξη με διάσπαρτες εστίες είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής στην Εύβοια στην περιοχή των Μεσοχωρίων του Δήμου Καρύστου.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πέταξαν ξανά τα εναέρια μέσα.



Στις 4 τα ξημερώματα, εστάλησαν δύο νέα μηνύματα από το 112 στους κατοίκους του Λιμνιώνα και των Τσακαίων, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς τα Νέα Στύρα.



Σύμφωνα με το eviathema, μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές ή κατοικίες, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της νύχτας οι φλόγες, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών, βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους. Η πυρκαγιά εξελίσσεται κυρίως σε χαμηλή βλάστηση και πευκόφυτα σημεία.

Ο μεγάλος φόβος των αρχών εστιάζεται στους ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι τροφοδοτούν διαρκώς τις διάσπαρτες εστίες, δημιουργώντας νέα μέτωπα και αυξάνοντας την ένταση της πυρκαγιάς.

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεταξύ Μεσοχωρίων, Τσακαίων και παραλία Λιμνιώνα. Οι επιχειρήσεις πυρόσβεσης συνεχίζονται με επίκεντρο την αποτροπή της εξάπλωσης προς κατοικημένες περιοχές, ενώ οι δυνάμεις παραμένουν σε ύψιστη επιφυλακή.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ήδη συγκεντρωθεί από διάφορα σημεία της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας, ενισχύοντας τη γραμμή άμυνας σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσουν την πορεία της φωτιάς προτού πάρει κατεύθυνση προς τα Νέα Στύρα.



Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης έκανε λόγο «για δύσκολη νύχτα, με συνεχείς αναζωπυρώσεις όπου αρκετές φορές κινδύνεψαν σπίτια στον οικισμό Τσακαίοι».Πρόσθεσε ωστόσο, ότι «τις πρωινές ώρες η κατάσταση δείχνει να είναι λίγο καλύτερη».

Ο Δήμος Καρύστου έχει ήδη θέσει σε ετοιμότητα δημοτικές υποδομές για τη φιλοξενία πολιτών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εφόσον απαιτηθεί προσωρινή στέγαση.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Βροχές σε πολλές περιοχές και καταιγίδες σε Πελοπόννησο, Κρήτη και Αιγαίο

Ασθενοφόρο έπεσε πάνω σε κλούβα της ΕΛΑΣ στον Πλατύκαμπο: Τραυματίστηκε ο συνοδηγός

Τέμπη–Δίκη για τα βίντεο: Εν μέρει αποβολή της πολιτικής αγωγής πρότεινε η εισαγγελέας

Κερατσίνι: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλαβε ανηλίκους που έκλεβαν μηχανάκια

Θεσσαλονίκη: Γονείς άφησαν τα παιδιά τους να κοιμηθούν στην αυλή - Βρέφος το ένα

Τραμπ: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πολέμου με τη Βενεζουέλα

Ν. Παππάς: Σήκωσα το χέρι μου αλλά δεν γρονθοκόπησα τον δημοσιογράφο - Δεν με τιμά αυτή η πράξη

Πορτογάλος, πρώην φοιτητής του Μπράουν, ο δράστης της επίθεσης στο πανεπιστήμιο-Δύο μέρες μετά σκότωσε καθηγητή του MIΤ

Καραναστάσης: Ήπια 2 ποτήρια κρασί και μετά δυστυχώς πήδηξα στο αμάξι – Από αύριο μόνο φραπέ

Λιμενικό και Frontex διέσωσαν 545 μετανάστες ανοιχτά της Γαύδου