Με πέντε σπουδαίες αναμετρήσεις ανοίγει η 21η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Ματσάρες σε Μόσχα και Φάληρο, «νοσοκομείο» η Βαλένθια.

ΤΣΣΚΑ – Ρεάλ

Μεγάλη μάχη ανάμεσα σε δύο ομάδες που βλέπουν ξεκάθαρα μέχρι τέλους την διαδρομή της φετινής Ευρωλίγκας. Είναι οι δύο καλύτερες επιθέσεις στη διοργάνωση. Η ΤΣΣΚΑ βρίσκεται στην κορυφή με 16 νίκες σε 20 αγώνες. Σκοράρει 90 πόντους κατά μέσο όρο. Τελευταίο της θύμα η Μπάμπεργκ με 81-72. Σημαντικό το ότι επέστρεψε μετά από καιρό στα παρκέ ο Βέστερμαν. Δεν είχε αγώνα για τη VTB. Η Ρεάλ από την κέρδισε με 87-68 την Εφές και παραμένει ζωντανή στη μάχη της πρώτης τετράδας. Στο 13-7 το ρεκόρ της. Ακολούθησε ο περίπατος με 95-65 κόντρα στην Μπιλμπάο για την ACB. Παραμένουν εκτός Κούζμιτς, Αγιόν και Γιουλ. Στον πρώτο γύρο κέρδισε με 82-69 την ΤΣΣΚΑ, αλλά η συνολική παράδοση είναι εις βάρος της με 11 ήττες σε 16 αγώνες. Έχω την αίσθηση πως οι Ρώσοι δεν έχουν ξεχάσει την πιο βαριά φετινή τους ήττα και θα δώσουν απαντήσεις. Θα μπουν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και θα φτάσουν στη νίκη καλύπτοντας και το χάντικαπ των 4,5 πόντων. Άσος.

Εφές – Βαλένθια

Οι ήττες από ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ και Φενέρ με παθητικό πάνω από 90 πόντους έφεραν έντονο προβληματισμό στην Εφές. Αυτοσκοπός η νίκη απόψε για να επέλθει η ηρεμία και να σταματήσει η μουρμούρα. Νίκη στο πρωτάθλημα κόντρα στην Καρσίγιακα με 89-77. Με ρεκόρ 5-15 δεν μπορεί να δει πρόκριση επιβάλλεται να αντιδράσει άμεσα. Στον πρώτο γύρο ηττήθηκε με 78-71 από τη Βαλένθια. Η κακοδαιμονία των ισπανών δεν έχει προηγούμενο. Από το ξεκίνημα της σεζόν δίνουν μάχη με τις απουσίες και τα προβλήματα ολοένα και αυξάνονται. Οι Ντιότ, Γουίλιαμς, Βίβες και Γκαρθία λείπουν καιρό, ενώ φρέσκα προβλήματα αποτελούν οι Ντούμπλιεβιτς, Βαν Ρόσομ και Σαν Εμετέριο. Δεν συμπληρώνουν αποστολή. Ηττα από την Ομπραντόιρο με 96-77 στο πρωτάθλημα. Κούνησε μαντήλι ο Ρούντεζ που δεν… ακούμπησε. Ο άσος γνωρίζει κάθετη πτώση και το χάντικαπ από τους 3,5 πόντους έχει ανέβει στους 6,5. Μέχρι το τζάμπολ περιμένω ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές. Λογική επιλογή ο άσος, αφού η Εφές επιβάλλεται να κερδίσει ότι απέμεινε από τη Βαλένθια. Προσωπικά θα κυνηγήσω τον άσο από ημίχρονο για να μην μπλέξω με χάντικαπ.

Δες την ανάλυση της Ευρωλίγκας και τα προγνωστικά του Wise στο betmasters.gr.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube