Η πανδημία του COVID-19 παραμένει στις ζωές μας και η Ευρωλίγκα, όπως όλες οι διοργανώσεις, οφείλει να πάρει τα μέτρα της. Το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο περιλαμβάνει αρκετά αυστηρά μέτρα, ωστόσο όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει πρόσφατα θα αποφύγουν τα… αμέτρητα τεστ μέσα στη διάρκεια της σεζόν.

Συγκεκριμένα, πέρα από τα… αυτονόητα της χρήσης μάσκας και του πλυσίματος των χεριών, η Ευρωλίγκα διατηρεί τον κανόνα αρνητικού μοριακού τεστ τρεις μέρες πριν από εκτός έδρας και δύο από εντός έδρας αγώνα, αλλά και του τεστ μετά από κάθε παιχνίδι, αλλά ΟΧΙ για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει!

Επιπροσθέτως, προβλέπεται ότι μπορεί να υπάρξουν αναβολές αγώνων λόγω κρουσμάτων αν δεν υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ διαθέσιμοι παίκτες, αλλά κανένας αγώνας δεν μπορεί να αναβληθεί πάνω από τρεις φορές και όσες ομάδες ξεπερνούν το όριο και δεν βρίσκουν διαθέσιμη ημερομηνία, θα χάνουν το ματς με 20-0 με δική τους υπαιτιότητα. Επίσης, προβλέπεται ήττα με 20-0 για τις ομάδες που δεν θα τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στο πρώτο παράπτωμα και αποβολή τους από τη διοργάνωση στο επόμενο.

Σημειώνεται πως κανένας αναβληθείς αγώνας δεν θα μπορεί να διεξαχθεί μετά τις 14 Απριλίου (τέλος κανονικής περιόδου) στην Ευρωλίγκα και 12 Απριλίου στο Eurocup ή μετά τις 6 Μαΐου που αρχίζουν τα playoffs. Μάλιστα, προβλέπεται και δυνατότητα διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερη έδρα, εφόσον παραστεί ανάγκη λόγω της πανδημίας.

Όσο για την παρουσία φιλάθλων, τόσο ως προς τον αριθμό που θα επιτρέπεται σε κάθε γήπεδο όσο και για το πώς θα επιτρέπεται η είσοδός τους, το μπαλάκι είναι στις τοπικές αρχές με βάση όσα προβλέπονται από τα κατά τόπους υγειονομικά πρωτόκολλα και τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Τέλος, στην ακραία περίπτωση διακοπής της σεζόν, η βαθμολογία που υπάρχει τη στιγμή της διακοπής μπορεί να θεωρηθεί τελικά τόσο για την ολοκλήρωση της περιόδου, όσο και για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αν είναι απαραίτητο, οι ομάδες θα δώσουν τα εναπομείναντα/αναβληθέντα παιχνίδια για να υπάρχει ισορροπία στον αριθμό αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ευρωλίγκα: Ορίστηκαν οι έδρες για τα παιχνίδια των ισραηλινών ομάδων με τις Φενέρ και Εφές

Η Euroleague εντυπωσιάστηκε από το ξέσπασμα στο Τ-Center τη στιγμή της πρόκρισης του Παναθηναϊκού!

MVP της 29ης αγωνιστικής ο Φρανσίσκο μετά το θρίλερ με Ολυμπιακό

Πετρίδης: «Σταθερά ασταθής ο Παναθηναϊκός-Φάουλ στον Χέιζ-Ντέιβις στο τέλος»

Χεζόνια για τις αποδοκιμασίες σε Σκαριόλο: «Δεν θέλουμε τέτοιες μ@@@@ιες!»

Σπανούλης: «Έχουμε μείνει με 11 παίκτες, χτύπησε και ο Μίροτιτς»

Δεν έφτασαν τα... όργια του Χέιζ-Ντέιβις: Τα highlights της ήττας του Παναθηναϊκού στο θρίλερ με την Παρί

Φαρίντ: «Εμείς πρέπει να φτιάξουμε την κατάσταση που δημιουργήσαμε, τα πάντα για νίκη με Ολυμπιακό»

Ταμπελίνι: «Κλασικά πράγματα, μετά τα παράπονα του Αταμάν τα σφυρίγματα ήταν υπέρ της μίας πλευράς»

Σερέλης: «Πιστεύουμε πως ίσως υπήρχε φάουλ στον Χέιζ-Ντέιβις, αλλά έπαιξαν καλύτερα από εμάς»