Ολοκληρώνεται απόψε η τελευταία διαβολοβδομάδα της regular season της Ευρωλίγκας, με συνολικά έξι αναμετρήσεις στην αυλαία της 32ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι που δεσπόζει στο αποψινό πρόγραμμα δεν είναι άλλο από το μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ολυμπιακό να υποδέχεται τον 16ο και χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, Παναθηναϊκό.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της βραδιάς, η Ζαλγκίρις, φιλοξενεί στο Κάουνας τη Βαλένθια στις 20:00. Πριν δύο βράδια, οι Λιθουανοί πανηγύρισαν σπουδαία εντός έδρας νίκη επί της Μονακό (79-70), αποτέλεσμα που τους διατηρεί δυνατά στο κόλπο της οκτάδας, καθώς βρίσκονται στην 9η θέση με ρεκόρ 16-15. Από την άλλη, οι Ισπανοί προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα 92-73 από τον Ερυθρό, φτάνοντας έτσι τις 6 ήττες στα 7 τελευταία ματς στη διοργάνωση, μένοντας ουσιαστικά εκτός playoffs.

Μονόπλευρο είναι το ενδιαφέρον και στο παιχνίδι του Μονάχου, εκεί όπου η 15η της βαθμολογίας Μπάγερν (11-20), υποδέχεται στην «Audi Dome» την 4η Μονακό (20-11). Το βράδυ της Τρίτης (28/04), οι Βαυαροί ηττήθηκαν 86-76 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, γνωρίζοντας την τέταρτη διαδοχική τους ήττα. Από εκτός έδρας στραπάτσο έρχονται και οι Μονεγάσκοι (79-70 από Ζαλγκίρις), βάζοντας σε κίνδυνο την κατάληψη της τέταρτης θέσης και το πλεονέκτημα έδρας ενόψει playoffs.

Στις 21:30, έχουμε το πρώτο τζάμπολ σε ένα από τα πιο κομβικά και κρίσιμα ματς της αγωνιστικής. Συγκεκριμένα, η 8η της βαθμολογίας Μπασκόνια (16-15), φιλοξενεί στην Ισπανία τη Φενέρμπαχτσε, με τους Τούρκους να βρίσκονται στην 6η θέση και στο 18-13. Οι Βάσκοι μπορεί να μην πείθουν το τελευταίο μήνα, έχοντας τρεις ήττες στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς, ωστόσο, τρεις στροφές πριν το φινάλε θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση. Από την άλλη, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα ψάξει απόψε να «κλειδώσει» την πρόκριση, κυνηγώντας παράλληλα το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελική κατάταξη.

Την ίδια ώρα τώρα, η Παρτιζάν υποδέχεται στην κατάμεστη «Stark Arena» τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Σέρβοι προέρχονται από την εντός έδρας ήττα με σκορ 89-80 από την Μπαρτσελόνα, πέφτοντας στην 7η θέση με ρεκόρ 17-14. Οι Ισπανοί από την άλλη, έρχονται από την τρίτη διαδοχική τους νίκη, επικρατώντας 90-75 της Φενέρ στη Μαδρίτη. Νίκη με την οποία παρέμειναν στη 2η θέση, ισόβαθμοι με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Ολυμπιακό.

Τέλος, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώνεται η αγωνιστική, η ουραγός της βαθμολογίας Βιλερμπάν, θα φιλοξενήσει τον Ερυθρό Αστέρα που «καίγεται» για τη νίκη. Οι γηπεδούχοι, περιμένουν καρτερικά να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα, μετρώντας δέκα σερί ήττες στη διοργάνωση, με τελευταία αυτή από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (81-55). Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου βρίσκονται στην 11η θέση, με ρεκόρ 14-17, παίζοντας απόψε το τελευταίο τους χαρτί για την πρόκριση στα playoffs.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube