Ο Σάσα Βεζένκοφ κι ο Κέντρικ Ναν συμπεριλαμβάνονται, όπως αναμενόταν, στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν στην Ευρωλίγκα.

Τον φόργουορντ του Ολυμπιακού και τον γκαρντ του Παναθηναϊκού πλαισιώνουν οι Τι Τζέι Σορτς της Παρί, Κάρσεν Έντουαρντς της Μπάγερν και Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις της Φενέρμπαχτσε. Δηλαδή δεν υπάρχει στην καλύτερη πεντάδα κανένας σέντερ, για πρώτη φορά στα 24 χρόνια που υπάρχει αυτή η ψηφοφορία.

Η επιλογή της κορυφαίας πεντάδας έγινε με ψήφους των προπονητών (35%), των αρχηγών των ομάδων (35%), των εκπροσώπων των ΜΜΕ (20%) και των φιλάθλων (10%). Από αυτή την πεντάδα θα προκύψει και ο MVP της κανονικής περιόδου, που θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα (21/4).

Ο Βεζένκοφ επιλέγεται για τρίτη φορά στην καλύτερη πεντάδα (2022, 2023, 2025), οι Ναν και Χέιζ-Ντέιβις (2024, 2025) για δεύτερη, ενώ οι Κάρσεν Έντουαρντς και Τι Τζέι Σορτς για πρώτη.





ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μπουένο για NBA και Euroleague: «Υπήρχε διχασμός, αλλά πλέον έχει επιτευχθεί σύμπνοια - Ας το κάνουμε όλοι μαζί»

Το Σούπερ Καπ της Ευρωλίγκας οδεύει προς Άμπου Ντάμπι - Ανοιχτό και το σενάριο Κωνσταντινούπολης

Κορυφαίος παράγοντας της EuroLeague ο Γιανκούνας της Ζαλγκίρις

Μπουενο: «Πιστεύω ακόμα ότι μπορούμε να βρούμε κοινό σημείο με το ΝΒΑ - Η Ευρωλίγκα δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο δυνατή»

Η ανάρτηση της Ευρωλίγκας για Ομπράντοβιτς-Διαμαντίδη: «Ακριβώς όπως παλιά»

Ευρωλίγκα: Με 24 ομάδες από τη σεζόν 2027/28 - Επενδύσεις άνω των 1,2 δισ. ευρώ

Ανέλαβε πρόεδρος της Ένωσης προπονητών της Ευρωλίγκας ο Πασκουάλ

Παρτίζαν: «Ο Μπόνγκα ενεργοποιεί τη ρήτρα του και πάει σε άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας»

Σκαριόλο: «Ο Ολυμπιακός άξιζε τρεις από τις τελευταίες Ευρωλίγκες, αλλά όχι τη φετινή»

Ντίνος: «Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, της δημιουργίας και της εξέλιξης»