Με τέσσερα σπουδαία ματς ανοίγει η αυλαία της 22ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα σε Τελ Αβίβ, Αθήνα, Βαλένθια και Μάλαγα. Πάμπολλες απουσίες που επηρεάζουν τις περισσότερες ομάδες.

Μακάμπι – Μπαρτσελόνα

Με το ρεκόρ της στο 11-10 η Μακάμπι βλέπει ξεκάθαρα πρόκριση παρά την ήττα στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις με 99-84. Οσο δεν παίζει άμυνα μακριά από το Ισραήλ θα έχει σοβαρό πρόβλημα. Στην έδρα της γιγαντώνεται. Σε 11 αγώνες στο σπίτι της έχει 8 νίκες στη διοργάνωση ξεπερνώντας τους 85 πόντους. Η άμυνά της είναι η δεύτερη χειρότερη στη φετινή Ευρωλίγκα με 84 πόντους παθητικό. Η Μπαρτσελόνα ταπεινώθηκε με 96-72 στο πρωτάθλημα από την Μπασκόνια και η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι. Παρελθόν από τον πάγκο ο Σίτο Αλόνσο. Νωρίτερα είχε ηττηθεί στην Ευρωλίγκα από τη Μιλάνο με 83-81 εντός έδρας. Στον πάγκο θα κάτσει προσωρινά ως υπηρεσιακός ο Γιούλμπε. Ακούγονται αρκετά ονόματα όπως ο Περάσοβιτς, αλλά και ο Σάρας που εντυπωσιάζει στη Ζαλγκίρις. Στον πρώτο γύρο οι Καταλανοί επικράτησαν με 89-67 της Μακάμπι σε μία από τις λίγες πειστικές εμφανίσεις τους φέτος στη διοργάνωση. Έχουν με το μέρος τους την παράδοση με 4 νίκες στα 5 τελευταία και 14 στα 21 συνολικά ματς που έχουν δώσει μεταξύ τους. Στη φάση, όμως, που βρίσκονται αυτή την στιγμή το προβάδισμα ανήκει ξεκάθαρα στη Μακάμπι.

Παναθηναϊκός – Μπασκόνια

Εξαντλημένος από το σερί απαιτητικών αγώνων υπέστη βαριά ήττα ο Παναθηναϊκός στη Γερμανία από την Μπάμπεργκ με 95-74. Κάκιστος αμυντικά. Ρεκόρ ο Καλάθης με 31 πόντους. Χρύσωσε το χάπι στο πρωτάθλημα κερδίζοντας εύκολα στην Πυλαία τον ΠΑΟΚ με 91-74. Τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Πλούσιο το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών. Σε ανοιχτή κόντρα ο Γιαννακόπουλος με την Ευρωλίγκα για τη 12μηνη τιμωρία του από τους αγωνιστικούς χώρους. Απειλεί ουσιαστικά πως σε περίπτωση που ισχύσει η τιμωρία του θα έρθει δημοψήφισμα για να αποχωρήσει η ομάδα από τη διοργάνωση. Άσκησε έφεση, η οποία απορρίφθηκε αρχικά και ο ίδιο δήλωσε πως θα υπάρξει σίγουρα το συγκεκριμένο δημοψήφισμα και από την απόφαση των οπαδών θα κριθεί αν θα παραμείνει η κεφαλή του συλλόγου ο ίδιο ή θα αποχωρήσει. Στην έδρα του έχει ρεκόρ 10-1 στη διοργάνωση με 85 πόντους κατά μέσο όρο. Νέο απόκτημα ο ψηλός Πέιν, που δεν είναι ακόμα έτοιμος. Η Μπασκόνια καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να προκριθεί έχοντας ρεκόρ 10-11. Μετά το 103-84 επί του Ερυθρού Αστέρα στην Ευρωλίγκα ακολούθησε το 96-72 του πρωταθλήματος κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Πέντε σε σερί νίκες και έξι κολλητά ματς με over 164 πόντους. Περιμένω ακόμα ένα ροντέο που ο νικητής θα βγει πάνω από τους 85 πόντους. Θυμίζω πως στον πρώτο γύρο η Μπασκόνια επικράτησε στο τελευταίο σουτ με 85-84 Πρόκληση το over 158,5.

Διαβάστε όλο το άρθρο και τα προγνωστικά στο betmasters.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube