Καμία διάθεση για οριστική διακοπή από την Ευρωλίγκα!

Στην τηλεδιάσκεψη που πήραν μέρος όλα τα μέλη την Πέμπτη (25/3) αποφασίστηκε ότι η φετινή σεζόν θα συνεχιστεί κανονικά και θα ολοκληρωθεί, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και όταν ληφθούν όλες οι απαραίτητες εγγυήσεις για την υγεία, εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού.

Προτεραιότητα αποτελεί να συνεχιστεί η διοργάνωση με το παρόν φορμάτ, δηλαδή τα εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής περιόδου, στη συνέχεια τα Playoffs και ακολούθως το Final Four. Ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ημερομηνία επανέναρξης, οπότε ήδη εξετάζεται και η επιλογή να γίνουν κάποιες αλλαγές στο καλεντάρι. Κάτι ανάλογο, ισχύει και για το Eurocup, στο οποίο συμμετέχει ο Προμηθέας Πάτρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας:

- Οι διοργανώσεις θα αρχίσουν και πάλι μόλις το επιτρέψει η κατάσταση ώστε να υπάρχουν και πάλι οι καλύτερες συνθήκες υγείας και ασφάλειας για όλους τους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τις συστάσεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και των τοπικών κυβερνήσεων.

- Προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί η Ευρωλίγκα για την σεζόν 2019-20 με το υπάρχον φορμάτ της, με τους αγώνες της κανονικής περιόδου, τα Playoffs και το Final 4. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι θα ολοκληρωθεί μετά τις αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες του Μαΐου. Η συχνότητα των παιχνιδιών ενδέχεται να συμπυκνωθεί, εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο. Το ίδιο ισχύει και για το EuroCup.

- Θα συνεχιστεί η ανάλυση εναλλακτικού συστήματος διεξαγωγής που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί μόνο εάν το απαιτήσει η κατάσταση.

- Θα προταθούν κοινές πολιτικές και αρχές στην Ένωση Παικτών Ευρωλίγκας, όπως και στο Προεδρείο των Προπονητών, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την πιθανή επιστροφή παικτών και προπονητών στις πόλεις της χώρας τους, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής των μισθών κατά τη διάρκεια των αναστολών των αγώνων.

- Οι κανονισμοί για το Financial Stability & Fair Play θα γίνουν πιο ευέλικτοι έως ότου υπάρξει μεγαλύτερη βεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πετρίδης: «Ο Λεσόρ έδειξε πόσο πολύ έλειψε στον Παναθηναϊκό»

Αταμάν στα αποδυτήρια: «Αφιερωμένο στον Λεσόρ αυτό το ματς»

Ζέρβας: «Ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς επηρεασμένος από την κατάσταση της Μονακό»

H αποθέωση Χουάντσο στον Λεσόρ: «Ξέρω πόσο σκληρά δούλεψε και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν»!

Euroleague: Κλείνει με ματσάρες σε Βελιγράδι και Βαρκελώνη η 31η αγωνιστική

Ξέσπασμα χαράς στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού: Λεσόρ και Όσμαν αποθεώθηκαν από την ομάδα

«Ο Λεσόρ θύμισε τον παίκτη που είχε συνηθίσει να βλέπει ο κόσμος»: Το σχόλιο Πετρίδη μετά τη νίκη επί της Ζάλγκιρις

Η επιστροφή Λεσόρ και οι καυτοί Οσμάν-Ναν: Τα highlights από τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στη Ζάλγκιρις

Αταμάν: «Δεν με νοιάζει αν κάποιοι λένε να φύγω - Τις γροθιές μου θα τις δείτε ξανά όταν κερδίσουμε τον τίτλο»!

Όσμαν: «Ο τρόπος που παίξαμε σήμερα με κάνει πολύ περήφανο - Ο Λεσόρ είναι η καρδιά και η ψυχή αυτής της ομάδας»