Ήταν μία «άγνωστη» εντελώς εθνική ομάδα μέχρι το 2011 που έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε Ευρωμπάσκετ και από τότε μετράει τρεις συμμετοχές συνολικά. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον συνέπεια, αλλά και συνεχής βελτίωση. Η Γεωργία θέλει να καθιερωθεί στις ευρωπαϊκές αξίες και αυτό σκοπεύει και σ’ αυτή τη διοργάνωση με τον «δικό μας», Ηλία Ζούρο στον πάγκο.

Αστέρι: Δεν θέλει και… ερώτημα. Λίγες ομάδες στο Ευρωμπάσκετ έχουν έναν πρωταθλητή ΝΒΑ στο ρόστερ τους και η Γεωργία διαθέτει τον Ζάζα Πατσούλια, ο οποίος είναι και ο απόλυτος ηγέτης της.

Πλεονέκτημα: Στους ψηλούς ο Ηλίας Ζούρος έχει το… προνόμιο να διαθέτει μία εξαιρετική τριάδα που αποτελείται από τους Πατσούλια, Σερμαντίνι και Σενγκέλια, ενώ ο σημαντικές βοήθειες μπορεί να δώσει με την εμπειρία του ο Μαρκοϊσβίλι, αλλά και με τον ενθουσιασμό του ο πρώην –πλέον- παίκτης της ΑΕΚ, Μάικλ Ντίξον.

Μειονέκτημα: Το πλεονέκτημα με τους πέντε… βαρβάτους του ρόστερ γίνεται… μειονέκτημα, καθώς στον πάγκο δεν υπάρχουν άλλοι τέτοιοι, καθώς είναι πολύ πιο κάτω σε ποιότητα.

Το ρόστερ:
Μάικλ Ντίξον (Στρασμπούρ) G – 1,86μ. – 27 ετών
Γκεόργκε Τσιντσάντζε (Κουταΐσι) G – 1,92μ. – 31 ετών
Γκιόργκι Γκαμκρελίντζε (Τιτεμπί) G – 1,83μ. – 31 ετών
Μάνουτσαρ Μαρκοϊσβίλι (Ρέτζιο Εμίλια) G/F – 1,96μ. – 31 ετών
Ντούντα Σανάντζε (Σιξτ Πριμόρσκα) G/F – 1,96μ. – 25 ετών
Μιχεΐλ Μπερισβίλι (Ντινάμο Τιφλίδας) F – 2,04μ. – 30 ετών
Ανατόλι Μπόισα (Κουταΐσι) F – 1,92μ. – 34 ετών
Τόρνικε Σενγκέλια (Μπασκόνια) F – 2,06μ. – 26 ετών
Ζάζα Πατσούλια (Γουόριορς) C – 2,11μ. – 28 ετών
Γκιόργκι Σερμαντίνι (Ουνικάχα Μάλαγα) C – 2,17μ. – 28 ετών
Γκόγκα Μπιτάντζε (Σμεντέρεβο) C – 2,11μ. – 18 ετών
Ιλία Λονταρίντζε (Ντινάμο Τιφλίδας) C – 2,06μ. – 28 ετών
Προπονητής: Ηλίας Ζούρος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σρέντερ για Αταμάν: «Ακούγεσαι σαν να πονάς - Ευτυχώς δεν θα γίνεις ποτέ προπονητής μου»

«Οι υποσχέσεις κρατιούνται»: Ο Σενγκούν πήρε στον Οσμάνι δώρο ένα ρολόι για την άμυνα που έπαιξε στον Γιάννη

Έτσι έληξε η ένταση μεταξύ Γιάννη και Σενγκούν: Το τηλεφώνημα του Αντετοκούνμπο και η κοινή απόφαση για... ανακωχή

«Φίλε, άμα είσαι θετικός και δώσεις όλο σου το είναι, κάτι γίνεται»: Το μήνυμα πίστης του Σλούκα πριν το μετάλλιο!

Παρέμεινε 13η στο FIBA ranking η Ελλάδα παρά το χάλκινο - Άλμα 15 θέσεων για την Τουρκία, ανέβηκε 2η η Γερμανία

Λάρκιν: «Έχει μία... μαγκιά ο Σενγκούν, πιστεύει ότι κανείς δεν μπορεί να τον μαρκάρει»

Γκασόλ: «Λατρεύω το πάθος και την υπερηφάνεια του Γιάννη για την Ελλάδα»

Παναγιωτόπουλος: «Δώσαμε τη σπίθα για την αναγέννηση του μπάσκετ μας - Μας συγκινεί ο Γιάννης, ξέρουμε πόσο το ήθελε»

Δεν χορταίνει μετά το Ευρωμπάσκετ ο Παπανικολάου: «Χάλκινο μετάλλιο, χρυσές αναμνήσεις»

Giannis Effect και στη μουσική: Επανήλθαν στο Top 50 του Spotify τρία παλιά hits του Light λόγω Αντετοκούνμπο!