Με το εισιτήριο για τα προκριματικά τουρνουά για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 έκλεισε το Ευρωμπάσκετ η Τουρκία. Η ομάδα του Εκρέμ Μεμνούν επιβλήθηκε της Λιθουανίας με 89-77 στο ΣΕΦ και κατέλαβε την έβδομη θέση στη διοργάνωση διατηρώντας ζωντανό το όνειρο για το Μουντομπάσκετ του επόμενου καλοκαιριού στη Γερμανία.

Κορυφαίες για τη νικήτρια ομάδα ήταν οι δύο παίκτριες που έχουν περάσει από το WNBA. Η Τεάιρα ΜακΚάουαν είχε 22 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ η Σεβγκί Ουζούν πρόσθεσε 22 πόντους, 7 ασίστ και 6 κλεψίματα.

Για τη «Λιέτουβα» ξεχώρισαν η Λάουρα Γιουσκάιτε και η Γιούστε Γιοτσίτε με 26 πόντους και 8 ριμπάουντ και 23 πόντους και 8 ασίστ αντίστοιχα.

Δεκάλεπτα: 21-26, 46-52, 74-73, 87-99

Δείτε την στατιστική της αναμέτρησης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σρέντερ για Αταμάν: «Ακούγεσαι σαν να πονάς - Ευτυχώς δεν θα γίνεις ποτέ προπονητής μου»

«Οι υποσχέσεις κρατιούνται»: Ο Σενγκούν πήρε στον Οσμάνι δώρο ένα ρολόι για την άμυνα που έπαιξε στον Γιάννη

Έτσι έληξε η ένταση μεταξύ Γιάννη και Σενγκούν: Το τηλεφώνημα του Αντετοκούνμπο και η κοινή απόφαση για... ανακωχή

«Φίλε, άμα είσαι θετικός και δώσεις όλο σου το είναι, κάτι γίνεται»: Το μήνυμα πίστης του Σλούκα πριν το μετάλλιο!

Παρέμεινε 13η στο FIBA ranking η Ελλάδα παρά το χάλκινο - Άλμα 15 θέσεων για την Τουρκία, ανέβηκε 2η η Γερμανία

Λάρκιν: «Έχει μία... μαγκιά ο Σενγκούν, πιστεύει ότι κανείς δεν μπορεί να τον μαρκάρει»

Γκασόλ: «Λατρεύω το πάθος και την υπερηφάνεια του Γιάννη για την Ελλάδα»

Παναγιωτόπουλος: «Δώσαμε τη σπίθα για την αναγέννηση του μπάσκετ μας - Μας συγκινεί ο Γιάννης, ξέρουμε πόσο το ήθελε»

Δεν χορταίνει μετά το Ευρωμπάσκετ ο Παπανικολάου: «Χάλκινο μετάλλιο, χρυσές αναμνήσεις»

Giannis Effect και στη μουσική: Επανήλθαν στο Top 50 του Spotify τρία παλιά hits του Light λόγω Αντετοκούνμπο!