Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα αποδεσμεύσει επιπλέον 400 εκατ. ευρώ ως βοήθεια προς τη Συρία και τις γειτονικές της χώρες, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη Συρία «ένα στίγμα για την παγκόσμια συνείδηση».

Ο Μπαρόζο δήλωσε πως η ΕΕ αποτελεί ήδη τον μεγαλύτερο δωρητή ανθρωπιστικής βοήθειας για να αντιμετωπιστεί η κρίση, χορηγώντας πάνω από 840 εκατ. ευρώ προκειμένου να ανακουφισθεί αυτή που αποκάλεσε «την πιο δραματική ανθρωπιστική κατάσταση κατά την τελευταία δεκαετία».

«Εντούτοις η επιδείνωση της κατάστασης απαιτεί έκτακτα μέτρα. Ιδού γιατί θα εκταμιεύσουμε ένα συνολικό πακέτο ανθρωπιστικής και μη ανθρωπιστικής βοήθειας, αποδεσμεύοντας 400 εκατ. ευρώ για τη Συρία και τις γειτονικές της χώρες, ιδιαίτερα τον Λίβανο και τη Συρία», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Χρειαζόμαστε μία απρόσκοπτη και άνευ προϋποθέσεων ανθρωπιστική πρόσβαση και χρειαζόμαστε μία μεταβατική και πολύπλευρη κυβέρνηση. Η κατάσταση στη Συρία είναι ένα στίγμα στην παγκόσμια συνείδηση. Όλοι έχουμε καθήκον να δράσουμε», επεσήμανε ο Μπαρόζο.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε πως η μη ανθρωπιστική βοήθεια σημαίνει δημοσιονομική στήριξη σε κράτη γειτονικά της Συρίας, που είναι αντιμέτωπα με την ανθρώπινη πλημμύρα των τουλάχιστον 1,5 εκατ. προσφύγων.

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τραγωδία στην Κοζάνη: Κατέληξε μωρό 20 μηνών - Είχε μεταφερθεί στα Επείγοντα της Παιδιατρικής του Μαμάτσειου

Αστυνομικές επιχειρήσεις σε Ασπρόπυργο και Κορωπί: Drone και σκύλος στους ελέγχους – 19 συλλήψεις

«Καμπανάκι» για τους ωκεανούς: Η άνοδος της θερμοκρασίας στους πόλους απειλεί υποδομές και βιοποικιλότητα

«Τρομοκρατική ενέργεια» στην πτήση της flydubai - Ο συγκυβερνήτης επιχείρησε αεροπειρατεία

Θάνατος Μαζωνάκη: Ο ΦΣΑ διευκρινίζει ότι δεν έχει ελεγκτική αρμοδιότητα στα φαρμακεία

Οι 2+2 παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης από το υπουργικό συμβούλιο

«Καβγάς μεταξύ πιλότων στο αεροσκάφος που προσγειώθηκε στη Σαουδική Αραβία» - Ισραήλ: Υπό έλεγχο το περιστατικό

Επίσκεψη Τσίπρα στην Κυψέλη: «Είχατε ρωγμές και ο μετροπόντικας συνέχισε να δουλεύει»

Κινηματογραφική καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 37χρονος διακινητής μεταναστών

Δικογραφία σε βάρος δικηγόρου έπειτα από καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία στο ανήλικο παιδί του