Το μεγαλείο της Εθνικής Εφήβων φαίνεται από τον τρόπο που τα μέλη της υποδέχτηκαν την ήττα: όχι σαν μια φυσιολογική εξέλιξη, αλλά σαν ένα όνειρο που κυνήγησαν με όλες τους τις δυνάμεις και τελικά έμεινε άπιαστο. Το πρόσωπο του Κώστα Μήτογλου, έλεγε τα πάντα μιλώντας στη Web TV του sport-fm.gr λίγες ώρες μετά την ήττα από τις ΗΠΑ.

Αποστολή στο Ηράκλειο, Χρήστος Ρομπόλης

«Κάναμε την προσπάθειά μας, προσπαθήσαμε να βγάλουμε κάποια πράγματα στο γήπεδο, αλλά δυστυχώς δεν μας βγήκαν όλα. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Μια τέτοια διοργάνωση έχει συνεχόμενα παιχνίδια και οφείλουμε να συνεχίσουμε», τόνισε.

Η ελληνική ομάδα πάλεψε μέχρι τέλους, με όλες τις δυνάμεις της και… ακόμη παραπάνω. «Τα αποθέματα ενέργειας δεν σταματούν ποτέ. Πρέπει να βγάζουμε ενέργεια στο γήπεδο πάντα, είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε. Ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ σε αυτό».

Ασφαλώς η διοργάνωση δεν τελείωσε. Και ο 19χρονος φόργουορντ υπόσχεται μάχη για το χάλκινο μετάλλιο πλέον στον μικρό τελικό με την Τουρκία (18:15). «Η Τουρκία είναι πολύ καλή ομάδα. Θα είναι ένα πολύ δυνατό και δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε αντιμετωπίσει αυτή την ομάδα πολλές φορές στο παρελθόν, έχουν πολύ καλό υλικό. Πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι, να ξεχάσουμε ό,τι έγινε, γιατί ξημερώνει μια καινούρια μέρα. Πιστεύω πως έχουμε ακόμη να δώσουμε πολλά».

Τέλος, για την υποδοχή που θα του επιφυλάξουν τα φιλαράκια του στο Wake Forest μετά το χαμένο ημιτελικό, απάντησε με πικρό χαμόγελο. «Θα με πειράξουν λίγο, αλλά δεν μπορούν να μου πουν και πολλά».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube