Βαρύ φαίνεται ότι είναι το κλίμα που αντιμετωπίζει η Αθήνα στο Eurogroup στη Ρίγα, μία μόλις μέρα μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών στέκονται επικριτικά απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση και τα αρνητικά σχόλια δεν έλειψαν.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ρίγα το κλίμα που αντιμετωπίζει η ελληνική αποστολή είναι εχθρικό.

Για «σφυροκόπημα» του Γ. Βαρουφάκη κάνουν λόγο διεθνείς ανταποκριτές, σε ένα εξαιρετικά «μη φιλικό» κλίμα.

Ήδη ο Β. Σόιμπλε κατά την είσοδό του κάλεσε τους δημοσιογράφους να δουν την όμορφη Ρίγα γιατί από το Eurogroup δεν περιμένει ειδήσεις καθώς δεν έχει γίνει σημαντική πρόοδος.

Σε ανάλογο κλίμα και ο επικεφαλής της συνεδρίασης.

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες του Eurogroup, ο επικεφαλής του σώματος Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως είναι εξαιρετικά επείγον να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα. «Υπάρχει αποφασιστικότητα στην Αθήνα να επιτευχθεί συμφωνία» τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η προθεσμία για συμφωνία με τους εταίρους είναι πιο σημαντική για την Ελλάδα από ο,τι για το Eurogroup είπε ο Γ. Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στη Ρίγα της Λετονίας.

Από την πλευρά του ο Β. Ντομπρόβσκις ανέφερε πως η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τις εργασίες σε ό,τι αφορά τη λίστα μεταρρυθμίσεων, προσθέτοντας πως δεν θα υπάρξει σήμερα συμφωνία για την Ελλάδα.

Συμπλήρωσε πως η πολιτική αβεβαιότητα υποσκάπτει τη δυναμική της οικονομίας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο Grexit, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία αναχώρηση από το ευρώ» αλλά μόνο από την ΕΕ.

Ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας Πίτερ Καζιμίρ δήλωσε κουρασμένος από το θέμα της Ελλάδας. «Μιλάμε πολύ αλλά χωρίς ουσία» είπε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε πως δεν υπάρχει χρόνος για «πολιτικές και διπλωματικές κουβεντούλες».

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αναταραχές στη Γαλλία: Ολοκληρωτική καταστροφή στο ιστορικό δημαρχείο της Λιμόζ – Κατέρρευσε η στέγη και το καμπαναριό

Μαχαίρωμα μεταξύ ανηλίκων στην Πάτρα – Τραυματίστηκε 15χρονος

Γαλλία: Στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές, συγκρούσεις με την αστυνομία - Στις φλόγες τουριστικό γραφείο στη Λυών

Γαλλία: Μέρα δοκιμασίας και σύγκλισης «οργής»: Η χώρα κατεβαίνει στους δρόμους

«Ιστορική στιγμή»: Η Μόσχα πανηγυρίζει για την αναστολή των κυρώσεων από τον Τραμπ

Αποκλειστικό ΣΚΑΪ: Αστυνομικός πέταξε τον εξοπλισμό του για να διαπληκτιστεί με πολίτη – Βίντεο

Αλτσχάιμερ: Οι νέες θεραπείες έφτασαν στην Ελλάδα - Ποιοι μπορούν να τις λάβουν και σε ποια νοσοκομεία

Νέο «δώρο» Τραμπ στον Πούτιν: Ακυρώνει στο παρά πέντε κυρώσεις του νόμου Γκράχαμ κατά της Ρωσίας

Ο Τραμπ ήθελε ωκεανό στο όνομά του, αλλά η Google του τα έκανε… θάλασσα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 17 Οκτωβρίου