Ο Μάριο Γκέτσε έχει παίξει ελάχιστα στα πρώτα παιχνίδια της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, με τον προπονητή του, Λουσιέν Φαβρ, να δηλώνει πως δυσκολεύεται να βρει θέση στην βασική ενδεκάδα για τον 26χρονο Γερμανό.

Στα δύο πρώτα παιχνίδια της ομάδας του για την Bundesliga (0-0 με Ανόβερο και νίκη 4-1 με Λειψία), ο Ελβετός προπονητής προτίμησε να δώσει φανέλα βασικού στους Νταχούντ, Βίτσελ και Ντιλέινι, αφήνοντας τον Γκέτσε στον πάγκο. Όπως παραδέχθηκε μάλιστα, οι πολλοί ποδοσφαιριστές που έχει στην διάθεσή του για τον χώρο του κέντρου, δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Για το αν θα δούμε τον Γκέτσε να παίζει συχνότερα, δήλωσε: «Εξαρτάται από το σύστημά μας. Έχω πει πως θα χρειαστούμε χρόνο για να βρούμε την καλύτερη δυνατή ομάδα και το ιδανικό σύστημα. Υπάρχουν πολλές αποφάσεις που πρέπει να παρθούν όσο αφορά την τακτική μας», τόνισε και συνέχισε λέγοντας:

«Πρέπει να λέμε την αλήθεια. Ο Μάριο παίζει στο κέντρο. Μπορεί να αγωνιστεί όταν χρησιμοποιούμε το 4-3-3. Πρέπει να είναι αθλητικός και πολύ αφοσιωμένος. Στα παιχνίδια με την Λειψία και το Ανόβερο, παίξαμε με τρεις παίκτες στο κέντρο. Ο Μάριο μπορεί να παίξει σε μία από τις τρεις αυτές θέσεις, αλλά έχουμε πολλούς άλλους ποδοσφαιριστές που μπορούν επίσης να παίξουν εκεί. Έχουμε οκτώ ή εννιά παίκτες για εκεί, μαζί με τους Καγκάβα, Ρόις και Γκέτσε. Είναι γεγονός πως είναι πάρα πολλοί», πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube