Ως τον καλύτερο παίκτη του κόσμου χαρακτήρισε τον Σάσα Βεζένκοφ ο Μουσταφά Φαλ σε κατ' ιδίαν συζήτησή τους μετά τον ημιτελικό του Final Four του Ολυμπιακού με την Εφές, όπως παραδέχτηκε ο σέντερ των Πειραιωτών.

Ο Φαλ μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και, μεταξύ άλλων, εξήγησε πως ο ίδιος δεν είχε άγχος εάν και συμμετείχε στο πρώτο Final Four της καριέρας του, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους φίλους των «ερυθρολεύκων».


Αναλυτικά, η συνέντευξη του Μουσταφά Φαλ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

-Πόσο δύσκολο είναι για εσένα και τον Ολυμπιακό να ετοιμάζεστε σήμερα για τον «μικρό τελικό»;

«Η αλήθεια είναι πως εδώ είχαμε έρθει αποφασισμένοι να παίξουμε δύο δυνατά παιχνίδια. Τώρα, όμως θα βρεθούμε στον ''μικρό τελικό'' με την Μπαρτσελόνα. Πρέπει να βρούμε τα ψυχικά αποθέματα και το κίνητρο για να πάρουμε τη νίκη όσο δύσκολο κι αν είναι για τους παίκτες να παίζουν σε αυτά τα παιχνίδια. Πρέπει να το κάνουμε και για τον κόσμο μας που μας στήριξε τόσο και είμαστε ευγνώμονες».

-Τι θα άλλαζες αν μπορούσες να πας τον χρόνο πίσω στο τζάμπολ του ημιτελικού με την Εφές;

«Αυτό δεν μπορεί να συμβεί δυστυχώς. Χάσαμε με τρεις πόντους... όχι με 20 πόντους. Ήταν ένα κλειστό ματς, μία σκληρή "μάχη" και κρίθηκε στο ένα σουτ».

-Εσύ ένιωθες άγχος λόγω της πρώτης παρουσίας σου σε φάιναλ φορ;

«Προσωπικά αισθανόμουν άνετα. Δεν είχα τόσο μεγάλη πίεση, κοιμήθηκα καλά το προηγούμενο βράδυ. Ανυπομονούσα...».

-Με τον Βεζένκοφ μίλησες μετά το τέλος του αγώνα;

«Ναι βέβαια του μίλησα. Του είπα πως δεν ήταν δικό του λάθος το εύστοχο τρίποντο του Μίτσιτς. Εξάλλου, όλοι έχουν κακές ημέρες. Του είπα πως αυτά συμβαίνουν για να γίνεις ακόμη καλύτερος. Είσαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Μην απογοητεύεσαι, λοιπόν. Είσαι ένας από τους λόγους που εμείς οι υπόλοιποι είμαστε σήμερα εδώ. Πρέπει να το καταλάβει αυτό και να μην νιώθει ένοχος για οτιδήποτε».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube