Την άποψη ότι η Εθνική έχει κάνει βήματα προόδου εξέφρασε ο Φαν’τ Σχιπ στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα με το Κόσοβο. Ο Ολλανδός τεχνικός, αν και απέφυγε να μιλήσει για το θέμα της παραμονής του, μίλησε για την επόμενη ημέρα της Εθνικής. Λίγο-πολύ υπογράμμισε ότι πλέον είναι ανάγκη να γίνει το επόμενο βήμα και να έρθουν νίκες αλλά και προκρίσεις.

«Λέει πολλά ότι ο κόσμος το βλέπει αυτό, βλέπει τι έχουμε αλλάξει, βλέπει ότι η ομάδα έχει μέλλον και ότι έχει πλησιάσει στο ανώτερο επίπεδο. Είμαστε στο τελευταίο στάδιο. Είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα, να πάρουμε νίκες, να παίξουμε καλά στο Nations League και να προκριθούμε στο Euro», ανέφερε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φαν’τ Σχιπ:

«Πολλοί παίκτες είχαν αποθεραπεία, δεν έχουμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε. Ο Σιώπης είναι εκτός, αλλά όλοι οι άλλοι είναι διαθέσιμοι. Σήμερα έχουμε την τελευταία προπόνηση και θα αποφασίσουμε την αρχική ενδεκάδα.
Πάντα πρέπει να έχεις κίνητρο στην Εθνική. Είναι τιμή, κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Δεν πετύχαμε τον στόχο μας, αλλά είναι η αρχή για τον επόμενο κύκλο. Θέλουμε να έχουμε μία καλή αρχή από τον αγώνα με το Κόσοβο. Θέλουμε να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε έτσι αυτό το ματς και πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε αυτά τα ματς. Θεωρώ ότι κάναμε σημαντικά βήματα, στο να κλείσουμε την διαφορά με το επόμενο επίπεδο, αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα παραπάνω για να πετύχουμε τους στόχους μας στο μέλλον».

Για το μέλλον του:

«Θεωρώ ότι είναι πάντα σημαντικό να σκέφτεσαι το επόμενο ματς αλλά και την διαδικασία συνολικά. Δεν σταματά αυτό. Μιλάω με την ομάδα στην λογική ότι θα παραμείνω. Προφανώς πρέπει να μιλήσουμε ξανά, αλλά το μέλλον θα αναλυθεί μετά το τέλος του αγώνα με το Κόσοβο».

Για την απουσία του Σιώπη:

«Έχουμε επιλογές. Θέλουμε να κυριαρχήσουμε, να έχουμε την μπάλα, να πιέσουμε. Έχουμε παίκτες γι'αυτό. Όλοι παίζουν σε αυτή τη λογική και όλοι παίζουν με την τιμή που προκαλεί η Εθνική ομάδα. Όλοι θα δώσουν το 100% τους και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Για το Κόσοβο:

«Είναι μία καλή ομάδα. Έχουν διαφορετικό προπονητή, είναι μία επικίνδυνη ομάδα με δυνατούς και γρήγορους παίκτες. Τα μπακ τους είναι επιθετικά. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, να κρατήσουμε την μπάλα στην κατοχή μας και να έχουμε την σωστή θέση για να την κερδίσουμε ξανά. Πρέπει να είμαστε σκληροί. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για τους τρεις βαθμούς».

- Για τη θητεία του στην ομάδα:

«Όταν αναλάβαμε πριν δύο χρόνια, η ομάδα ήταν ήδη σε δύσκολη κατάσταση. Δεν είχε καλά αποτελέσματα. Αλλάξαμε το κλίμα, τους παίκτες. Δώσαμε στην ομάδα παίκτες με μέλλον και ένα στυλ που αρέσει στον κόσμο. Λέει πολλά ότι ο κόσμος το βλέπει αυτό, βλέπει τι έχουμε αλλάξει, βλέπει ότι η ομάδα έχει μέλλον και ότι έχει πλησιάσει στο ανώτερο επίπεδο. Είμαστε στο τελευταίο στάδιο. Είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα, να πάρουμε νίκες, να παίξουμε καλά στο Nations League και να προκριθούμε στο Euro. Πιστεύουμε στην ομάδα και στις προοπτικές των παικτών μας. Κερδίζουμε αυτοπεποίθηση και εμπειρία σε ατομικό επίπεδο, αυτό θα βοηθήσει και τηη ομάδα. Ναι, δεν πήγαμε στο Μουντιάλ, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που αξίζουν και μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε»

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Βαρύτατες «καμπάνες» για Παρέδες και Μολίνα μετά τον καυγά στον τελικό του Μουντιάλ!

Βγαίνει σε δημοπρασία με... εξωπραγματική τιμή εκκίνησης η μπάλα από το γκολ με «το χέρι του Θεού»!

Νέα εθνική… ποδοσφαιρική εορτή στην Αργεντινή για να τιμηθεί η φετινή προσπάθεια της «αλμπισελέστε» στο Μουντιάλ!

Γκάβι: Έβαψε ροζ τα μαλλιά του μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ

Ο Ινφαντίνο τάζει τον τελικό του Μουντιάλ στο Μαρόκο με αντάλλαγμα τη δημόσια στήριξη της ομοσπονδίας

Ανανέωσε με την εθνική των ΗΠΑ έως το 2030 ο Ποκετίνο

FIFA: «Δεν πουλάμε το Παγκόσμιο Κύπελλο, απλά φροντίζουμε για τα έσοδα»

«Προσπαθούν να πείσουν τον Αλ – Κελαΐφι να πάρει τη θέση του Ινφαντίνο στη FIFA»!

Το φοβερό πρωτοσέλιδο της Equipe με Ινφαντίνο – Τραμπ, το Μουντιάλ και… βροχή από χαρτονομίσματα!

Αντσελότι: Παραδέχθηκε τα λάθη στο Μουντιάλ και κλείνει τον κύκλο των βετεράνων – «Ώρα για νέα γενιά»