Ο Ρότζερ Φέντερερ δεν βρίσκεται και στην καλύτερη φυσική κατάσταση, παρ’ όλα αυτά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Μικαΐλ Γιούζνι και να επικρατήσει με 3-2 σετ. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Ελβετός «αναγκάζεται» να παίξει δύο αγώνες των 5 σετ στο ίδιο US Open!

Ωστόσο, η τελευταία νίκη του ήταν η 17η επί του Ρώσου και 80η συνολικά στην διοργάνωση. Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Φελιθιάνο Λόπεθ ο οποίος νίκησε τον συμπατριώτη του Φερνάντο Βερδάσκο με 3-1 σετ.

Σχετικά πιο εύκολα ήταν τα πράγματα για τον Ράφα Ναδάλ ο οποίος αν και ταλαιπωρήθηκε από τον Ιάπωνα Τάρο Ντάνιελ για ένα σετ, τελικά επικράτησε με 4-6, 6-3, 6-2, 6-2 και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Λεονάρντο Μάγερ ο οποίος νίκησε λύγισε με 6-7(4), 6-4, 6-3, 6-4 τον επίσης Ιάπωνα Γιούτζι Σουγκίτα.

Σε άλλες αναμετρήσεις ο Ρώσος Αντρέι Ρούμπλεφ νίκησε τον Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και θα αναμετρηθεί με τον Βόσνιο Νταμίρ Ντζουμούρ, εκτός διοργάνωσης έμεινε ο Τόμας Μπέρντιχ μετά την ήττα του με 3-6, 6-1, 7-6(5), 6-2 από τον Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοφ, που θα συναντήσει στη συνέχεια τον Σέρβο Βίκτορ Τροΐτσκι.

Στη Νέα Υόρκη παραμένει, επίσης, ο Ντόμινικ Τιμ, ο οποίος νίκησε τον Τέιλορ Φριτζ με 6-4, 6-4, 4-6, 7-5 και θα αντιμετωπίσει τον Αντριάν Μαναρινό ενώ ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, μετά το 6-2, 6-3, 7-6(2) επί του Ισπανού Αντριάν Μενέντεθ Μεθέιρο θα παίξει κόντρα στον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ που δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον Ντάστιν Μπράουν (3-0 σετ).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube