Από τα τσικό της Βέρντερ Βρέμης, στα σαλόνια του Europa League με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα και στη διεκδίκηση της ανόδου στη Super League με τη φανέλα της Λαμίας.

Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά «βήματα» στις μικρές κατηγορίας της Γερμανίας, της χώρας δηλαδή που γεννήθηκε, με τη φανέλα της Κόμπλεντς, μετακομίζοντας στη συνέχεια στην Ολλανδία και την Τσβόλε.

Η πρώτη «δοκιμασία» για τον Δημήτρη Φερφελή επί ελληνικού εδάφους, ξεκίνησε το 2015 με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο μάλιστα συμμετείχε στα προκριματικά του Europa League.

Η νέα σεζόν βρίσκει τον υψηλόσωμο επιθετικό με τα χρώματα της Λαμίας στη Football League, με την οποία όπως λέει, θέλει να διεκδικήσει την άνοδο στη Super League και μια καλή πορεία στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο 24χρονος επιθετικός, μίλησε στο sport-fm.gr για το νέο σταθμό στην καριέρα του, τους λόγους που αποχώρησε από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και τους στόχους του με τη Λαμία.



Αναλυτικά όσα δήλωσε στο sport-fm.gr

Για το κλίμα και την προσαρμογή του στη νέα του ομάδα: «Η ομάδα με υποδέχθηκε πολύ καλά. Τους ένιωσα αμέσως όλους σαν οικογένεια. Όλοι (σ.σ παίκτες, προπονητής) ήταν εξ αρχής πολύ φιλικοί μαζί μου».

Για τους λόγους που αποχώρησε από τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Στην αρχή ήταν όλα καλά στα Γιάννινα. Προπονούμουν καλά και είχα και λεπτά συμμετοχής. Αλλά με τον καιρό κάποια πράγματα άλλαξαν και άρχισα να μη νιώθω τόσο σημαντικός για την ομάδα. Απλά έκανε προπονήσεις και βρισκόμουν συνεχώς εκτός αποστολής. Δεν μπορούσα πλέον να δω τον εαυτό μου ως ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ. Οι λόγοι για τους οποίους δεν έπαιζα βέβαια, δεν μου έχουν γίνει ακόμα γνωστοί. Μίλησα με τον μάνατζέρ μου και ψάξαμε από κοινού μία λύση. Τότε ήρθε η πρόταση από τη Λαμία, η οποία μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα. Μίλησα με τον πρόεδρο και τον προπονητή και με έπεισαν να υπογράψω. Σε αυτό βέβαια, βοήθησαν πολύ και οι στόχοι της ομάδας».

Για τους στόχους του με τη Λαμία: «Στόχος μας είναι σίγουρα η άνοδος στη Super League! Νομίζω είναι μονόδρομος για την ομάδα. Σίγουρα κοιτάζουμε και το Κύπελλο, σαν δεύτερο στόχο και θέλουμε να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στη διοργάνωση. Το αποτέλεσμα με τον Ατρόμητο (σ.σ. 2-2 εντός) δεν ήταν κακό, είμαστε ακόμη μέσα στη διεκδίκηση της πρόκρισης».

Για τους προσωπικούς του στόχους ως ποδοσφαιριστής: «Κοιτάζω μόνο μπροστά. Βλέπω κάθε παιχνίδι ως ένα ακόμα βήμα και έχουμε ακόμη πολλά ματς μπροστά μας. Θα δώσω το 100% για την ομάδα μου, πρώτος στόχος και για εμένα είναι η άνοδος και να γράψουμε ιστορία με τη Λαμία. Το τι θα ακολουθήσει, το ξέρει μόνο ο Θεός».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Super League 2: ΔΣ μέσω τηλεδιάσκεψης - Τα θέματα που θα συζητηθούν

Άλλαξε την απόφασή του ο Σπηλιώτης - Ανέβαλε τα ματς στο τοπικό Μεσσηνίας ελέω της φιέστας της Καλαμάτας!

Βέλη της Καλαμάτας στον πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας: «Βρήκε τον τρόπο να μην διευκολύνει τον κόσμο σε ημέρα γιορτής»

«Βαριά» καμπάνα στον Κολοβό για την αποβολή του από το ματς με την Καλαμάτα

Βασιλόπουλος: «Θα τηρηθεί πλήρως το χρονοδιάγραμμα, Νοέμβριο θα παίζει η Καλαμάτα στο σπίτι της»

Παπαδόπουλος ενόψει του Μαρκό-Πανιώνιος: «Να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος»

Το πρόγραμμα της φιέστας της Καλαμάτας: «Η Μαύρη Θύελλα την Κυριακή γιορτάζει»

Το «αντίο» του Δερμιτζάκη στον Πανιώνιο: «Να φτάσει ο Ιστορικός σύντομα εκεί που ανήκει»

Βοσνιάδης: «Για να πετύχεις χρειάζεται ικανή διοίκηση και πρόεδρος - Μακάρι να περνάμε τις χρονιές με επιτυχία»

Super League 2: Οι διαιτητές της 5ης αγωνιστικής των playoffs/playouts