Μετά από αρκετά χρόνια και μεγάλη ταλαιπωρία λόγω των δυσκολιών, ο Παναθηναϊκός έχει επιστρέψει για τα καλά δυνατός και στο βόλεϊ ανδρών. Με πρωτεργάτη τον Δημήτρη Ανδρεόπουλου και πολλούς ακόμα στο οργανωτικό κομμάτι, οι «πράσινοι» πήραν ξανά το πρωτάθλημα όπως και το 2020, ενώ αγωνίστηκαν μετά από μεγάλο διάστημα και στην Ευρώπη. Η εντυπωσιακή πορεία διακόπηκε στα ημιτελικά του CEV Challenge Cup από την πανίσχυρη τουρκική Χάλκμπανκ, που τελικά δεν σήκωσε την κούπα, μιας και ηττήθηκε στο τελικό από τη γαλλική Ναρμπόν.

Τόσο στην Άγκυρα, όσο και στον Άγιο Θωμά, ο Κουβανός Φερνάντο Ερνάντεζ, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αφού ήταν τρομακτικά αποτελεσματικός στην επίθεση και ουσιαστικά η μεγαλύτερη απειλή για το «τριφύλλι». Ο 32χρονος διαγώνιος, με σπουδαία εμπειρία σε Ιαπωνία, Ιταλία, Τουρκία και φυσικά Κούβα, συνεχάρη έναν έναν τους αντιπάλους του και χειροκρότησε έντονα τους φίλους του Παναθηναϊκού στο «πάρτι» που έστησαν στον επαναληπτικό στο Μαρούσι και… κάπως έτσι, ξεκίνησε ένα «φλερτ» με σκοπό να φορέσει την φανέλα των «πρασίνων» από τη νέα σεζόν! Τα μηνύματα που λαμβάνει καθημερινά είναι δεκάδες και το… ψηστήρι που δέχεται εδώ και καιρό, φαίνεται να πιάνει τόπο!



«Δεν υπάρχει κάποια συζήτηση με τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή, έτσι και αλλιώς είναι δουλειά του μάνατζέρ μου, ωστόσο φέτος λήγει το συμβόλαιό μου στην Τουρκία και είμαι ελεύθερος. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που λάβω προσφορά από τον Παναθηναϊκό, ευχαρίστως να διαπραγματευτώ για να έρθω να αγωνιστώ στην Ελλάδα. Αγαπώ τους οπαδούς και έχω ήδη αναπτύξει συναισθήματα μαζί τους. Μακάρι να μπορέσω να φορέσω και την φανέλα της αγαπημένης τους ομάδας!», τόνισε χαρακτηριστικά στο sport-fm.gr, κάνοντας έτσι ξεκάθαρες τις προθέσεις του.

Μάλιστα, λίγο μετά το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στου Ρέντη, ματς που οι «πράσινοι» πήραν με 3-1 σετ και κλείδωσαν τον τίτλο, ο Ερνάντεζ είχε φροντίσει να δώσει.. τροφή στα σενάρια. Συγκεκριμένα, ο Λούκας Ρανγκέλ ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια ομαδική φωτογραφία με αυτόν και τους συμπαίκτες του σε γιορτινό κλίμα, με τον Κουβανό να το κάνει repost μαζί με μια πράσινη καρδιά! Κάπως έτσι καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει διάθεση, ωστόσο πλέον όλα είναι στο χέρι της διοίκησης του «τριφυλλιού», μιας και οι μεταγραφές δεν γίνονται έτσι… απλά, ενώ ας μην ξεχνάμε και το μεγάλο θέμα που είναι το οικονομικό κομμάτι, μη γνωρίζοντας τα χρήματα που μπορεί να ζητήσει ο παίκτης. Για να το κάνουμε ξεκάθαρο, για να έρθει, θα πρέπει να γίνει τρομακτική αύξηση στο μπάτζετ.



Στο παλμαρέ του, μπορεί σε συλλογικό επίπεδο να έχει να επιδείξει μόλις ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο Τουρκίας με την Χάλμπανκ το 2018, ωστόσο σε εθνικό και ατομικό, δεν έχει… που να τα βάλει! Με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, της οποίας ήταν μέλος από το 2009 έως το 2012, έχει κατακτήσει δύο χρυσά και τρία ασημένια μετάλλια, το ένα μάλιστα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010, ενώ έχει δύο ακόμα και με την ομάδα νέων. Στο προσωπικό κομμάτι, έχει αναδειχθεί καλύτερος σέρβερ σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις, μεταξύ τον οποίο και το ιταλικό πρωτάθλημα, το καλύτερο στον κόσμο! Παράλληλα, το 2011 ήταν πρώτος σκόρερ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ 2017 στο ιταλικό πρωτάθλημα και το 2018 στο τουρκικό, καλύτερος παίκτης στη θέση του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube