Την απογοήτευση των οδηγών από τη στάση της FIA και της Φόρμουλα 1 στο θέμα του ρατσισμού εξέφρασε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο οδηγός της Ferrari πιστεύει ότι οι οδηγοί δε βοηθήθηκαν στην οργάνωση του μηνύματος κατά του ρατσισμού.

Οι οδηγοί δίνουν το μήνυμα κατά του ρατσισμού πριν από κάθε αγώνα με μαύρα μπλουζάκια που γράφουν «End Racism» ενώ κάποιοι έχουν την επιλογή να γονατίσουν. Η Φόρμουλα 1 όμως πέρα από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην Αυστρία δεν έχει βοηθήσει τους οδηγούς να οργανώσουν κάτι για τη διάδοση του μηνύματος.

«Δεν έπρεπε να είμαστε οι οδηγοί μόνοι μας. Δεν οργανώνουμε τους αγώνες οπότε δεν είναι ως προς το συμφέρον μας. Νομίζω ότι έχουμε προσπαθήσει να στείλουμε ένα συγκεκριμένο μήνυμα που πιστεύουμε ότι είναι σωστό. Αλλά μετά τον πρώτο αγώνα απογοητευτήκαμε από την FIA και την FOM, επειδή δεν μας βοήθησαν πραγματικά να οργανώσουμε κάτι» δήλωσε ο Φέτελ.

«Ελπίζω σήμερα να είναι καλύτερα. Έχουμε περισσότερο χρόνο επίσης. Οπότε θα δούμε τι θα γίνει» συμπλήρωσε ο Γερμανός.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Μαζαράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

H Formula 1 επιστρέφει στην Αφρική: Στη Ρουάντα Grand Prix από το 2030 και μετά

Η βαθμολογία της Formula 1: Ολοένα και πιο κοντά στον τίτλο ο Αντονέλι - Πλησιάζει την τριάδα ο Φερστάπεν

He is back: Δεύτερη σερί νίκη για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

Ιστορική pole position για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

F1: Κυρίαρχος ο Φερστάπεν στο βρόχινο Σπριντ της Σιγκαπούρης – Καταστροφικό φινάλε για τη ΜακΛάρεν

Καμία ποινή για Φερστάπεν στο περιστατικό με Χάμιλτον: Εκκινεί από την pole position στο Sprint Σιγκαπούρης

Συνεχίζει με... σπασμένα φρένα ο Φερστάπεν: Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κατέκτησε την pole του Sprint Race της Σιγκαπούρης!

Φερστάπεν: «Περήφανος για όλη την ομάδα»-Αντονέλι: «Ό,τι καλύτερο μπορούσαμε»

Formula 1: «Φωτιά» στη βαθμολογία μετά τη Μαλαισία – Φερστάπεν και Νόρις μαζί στους 188 βαθμούς

Πρώτη φετινή νίκη ο Φερστάπεν στο χάος της Μαλαισίας, απίθανο comeback οι Ferrari, καταστροφή για Ράσελ!