Το μάξιμουμ του μονοθεσίου του δήλωσε ότι πήρε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, παρά τη 12η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι της 70ης επετείου της F1. Ο οδηγός της Ferrari νιώθει «σαν να σκαρφαλώνει σε τοίχο».

Ο Φέτελ ήταν μόλις 12ος στα δοκιμαστικά του Σαββάτου στο Σίλβερστοουν, μετά από ακόμα μια Παρασκευή με προβλήματα από βλάβες της Ferrari SF1000. Ο Γερμανός ήταν εμφανώς απογοητευμένος και δεν το έκρυψε στις δηλώσεις του.

«Αυτό το σαββατοκύριακο νιώθω καλύτερα με το μονοθέσιο απ’ ότι το πρηγούμενο σαββατοκύριακο, αλλά στο χρονόμετρο δε φαίνεται η διαφορά. Νιώθω σαν να σκαρφαλώνω τοίχο. Δε νομίζω ότι το μονοθέσιο έχει άλλες δυνατότητες. Το να είμαι 12ος είναι απογοητευτικό, όπως και το να έχω αυτή τη διαφορά από τον Λεκλέρκ, αλλά κάνω ότι μπορώ και δε νομίζω ότι το μονοθέσιο μπορεί να πετύχει παραπάνω απ’ όσα πέτυχε σήμερα» δήλωσε ο Φέτελ.

Στη συνέχεια ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής σχολίασε την κατάσταση της ομάδας του: «Είμαστε στην ίδια θέση με την προηγούμενη εβδομάδα, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Όλοι κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει κάτι που δε μπορούμε να αλλάξουμε. Για να είμαι ειλικρινής είμαστε σε αυτή τη θέση γιατί δεν είμαστε αρκετά γρήγοροι. Έχουμε ηττηθεί καθαρά από αυτούς που είναι μπροστά μας».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Μαζαράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube