Μια καλή πρώτη γεύση για το τι μας περιμένει στο νέο πρωτάθλημα της Formula 1 έδωσαν τα νέα μονοθέσια των ομάδων την πρώτη μέρα δοκιμών στην πίστα της Χερέθ.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τη νέα του ομάδα, Ferrari, κατέγραψε τον ταχύτερο γύρο, ωστόσο παρότι η «σκουντερία» πρώτευσε σε ταχύτητα, η Mercedes νίκησε σε διάρκεια και αξιοπιστία κάνοντας 157 γύρους με τον Νίκο Ρόσμπεργκ, υπερδιπλάσιους από την αμέσως επόμενη ομάδα που ήταν η Williams του Βαλτέρι Μπότας με 73.

Περισσότερο προβληματικό εμφανίστηκε το μονοθέσιο της McLaren-Honda του Φερνάντο Αλόνσο, που ολοκλήρωσε μόλις τρεις γύρους κι έδειξε πως χρειάζεται δουλειά και βελτιώσεις για να γίνει ανταγωνιστική.

Η πρώτη μέρα δοκιμών είχε μόνο δύο κόκκινες σημαίες, μια το πρωί από τη Sauber του Μάρκους Έρικσον κι άλλη μία το απόγευμα από την Toro Rosso του Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ.

Αναλυτικά η κατάταξη της πρώτης μέρας:
1. Σεμπάστιαν Φέτελ Ferrari 1:22.620 (60 γύροι)
2. Μάρκους Έρικσον Sauber +0.157 (73)
3. Νίκο Ρόσμπεργκ Mercedes +0.486 (157)
4. Ντάνιελ Ρικιάρντο Red Bull +0.718 (35)
5. Βαλτέρι Μπότας Williams +1.286 (73)
6. Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ Toro Rosso +2.707 (46)
7. Φερνάντο Αλόνσο McLaren +18.118 (6)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

H Formula 1 επιστρέφει στην Αφρική: Στη Ρουάντα Grand Prix από το 2030 και μετά

Η βαθμολογία της Formula 1: Ολοένα και πιο κοντά στον τίτλο ο Αντονέλι - Πλησιάζει την τριάδα ο Φερστάπεν

He is back: Δεύτερη σερί νίκη για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

Ιστορική pole position για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

F1: Κυρίαρχος ο Φερστάπεν στο βρόχινο Σπριντ της Σιγκαπούρης – Καταστροφικό φινάλε για τη ΜακΛάρεν

Καμία ποινή για Φερστάπεν στο περιστατικό με Χάμιλτον: Εκκινεί από την pole position στο Sprint Σιγκαπούρης

Συνεχίζει με... σπασμένα φρένα ο Φερστάπεν: Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κατέκτησε την pole του Sprint Race της Σιγκαπούρης!

Φερστάπεν: «Περήφανος για όλη την ομάδα»-Αντονέλι: «Ό,τι καλύτερο μπορούσαμε»

Formula 1: «Φωτιά» στη βαθμολογία μετά τη Μαλαισία – Φερστάπεν και Νόρις μαζί στους 188 βαθμούς

Πρώτη φετινή νίκη ο Φερστάπεν στο χάος της Μαλαισίας, απίθανο comeback οι Ferrari, καταστροφή για Ράσελ!