• Aκούγονται πολλά ονόματα από την Πορτογαλία για τον Ολυμπιακό-και τουλάχιστον έξι εφτά από αυτά όντως τα έχει βάλει στο τραπέζι ο Πέδρο Μαρτίνς.

• Πρώτον πρώτον είχε τον μέσο Ντανίλο. Ο Ολυμπιακός μίλησε απευθείας με την Μπράγκα (λόγω Βιάνα, Πάρντο, Φιγκέϊρας) κι η Μπράγκα, όπως έχω πει στο ράδιο εδώ και δύο εβδομάδες, ήταν ξεκάθαρη: είχε προσφορά 13 εκ. Ευρώ. Σήμερα βγήκε κι η ομάδα στην οποία υπογράφει, η Νις.

• Για τη μεσαία γραμμή έχει δώσει και το όνομα του Αντρέ Πεδρόσα της Σετουμπάλ, η οποία ζήτησε 2 εκ. Ευρώ. Λέγεται ότι υπάρχει εμπλοκή μίας εκ των Μπενφίκα, Σπόρτινγκ, Μπράγκα, αλλά σε φιλολογικό επίπεδο κι ο Ολυμπιακός είναι πιο ζεστός και πιο κοντά.

• Πρώτο στη λίστα για την άμυνα είχε τον Πεδράο. Εδώ η Γκιμαράες ζήτησε 6 εκ. Ευρώ. Υπερβολικά πολλά τα λεφτά. Το θέμα δεν έχει σβήσει, όμως είναι στάσιμο.

• Πρώτοι στη λίστα για την επίθεση ήταν οι Ντέϊβερσον (δεν τον δανείζει η Παλμέϊρας-τον κοστολογεί 5 εκ. Ευρώ) και Κλέμπερ (πολύ υψηλό συμβόλαιο ο ίδιος και προερχόμενος από τραυματισμό), ενώ εσχάτως προέκυψε κι ο Φαμπρίτσιο (τον θέλει κι η Μπράγκα, που είναι ανερχόμενη δύναμη στην Πορτογαλία).

• Τέλος πάντων, αλλού θέλω να καταλήξω. Ότι επειδή ακούγονται πολλά ονόματα, δεν σημαίνει κι ότι θα αποκτηθούν τόσοι πολλοί παίκτες από την Πορτογαλία-Πορτογάλο και Βραζιλιάνοι.

• Μετά από αυτό που συνέβη το περασμένο καλοκαίρι με τον Χάσι, θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο να έχουμε επανάληψη της ίδιας ιστορίας. Τότε ο Ολυμπιακός είχε εμπιστευθεί σχεδόν με κλειστά μάτια τις υποδείξεις του προπονητή κι όχι μόνο έγινε βελγική παροικία (Προτό, Ένγκελς, Ζιλέ, Οτζίτζα, Καρσελά), αλλά πήρε κι όσους άλλους παίκτες υποδείκνυε ο Κοσοβάρος (από τον Εμενίκε και τον Βούκοβιτς έως τον Τζούρτζεβιτς και τον Μίλιτς)-μιλάμε για εννιά μεταγραφές "δικές του»!!!

• Τέτοιο πράγμα, ούτε κατά διάνοια δεν το βλέπω στον φετινό Ολυμπιακό. Αντίθετα, βλέπω πιο ισορροπημένα πράγματα: δηλαδή προσθήκες από την ελληνική αγορά, από το σκάουτινγκ του συλλόγου και φυσικά κι από τη λίστα του προπονητή.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube