Χαρούμενος για την παρουσία του στον Ολυμπιακό δήλωσε ο Ντιόγκο Φιγκέιρας, ο οποίος εξέφρασε την πίστη του ότι η ομάδα θα βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Ελλάδα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ο Πορτογάλος μπακ-χαφ μίλησε για τις πιθανότητες πρόκρισης της Σπόρτινγκ στους «16» του Champions League, τόνισε ότι οι Πειραιώτες δεν θέλουν τη νίκη κόντρα στη Γιουβέντους για να βοηθήσουν τα «λιοντάρια» και αναφέρθηκε στο μέλλον του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 26χρονος άσος στους συμπατριώτες του

Για το παιχνίδι με την Σπόρτινγκ: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά χρειαζόμασταν τους τρεις βαθμούς για να συνεχίζουμε να ελπίζουμε για την Ευρώπη. Η Σπόρτινγκ ήταν πιο δυνατή και πρέπει να της δώσουμε συγχαρητήρια».

Για την εικόνα του Ολυμπιακού: «Δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες μας, αλλά δεν μπορέσαμε να τις εκμεταλλευτούμε. Η Σπόρτινγκ έπαιξε καλά, ειδικά στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου ημιχρόνου».

Για την κατάσταση στα «ερυθρόλευκα αποδυτήρια»: «Υπήρξαν πολλές αλλαγές, αλλά δουλεύουμε στη σωστή κατεύθυνση. Έχουμε επανέλθει και πριν από τα Χριστούγεννα θα είμαστε στην πρώτη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος».

Για το αν η Σπόρτινγκ μπορεί να φτάσει στους «16» του Champions League: «Φυσικά. Έχει όλες τις προϋποθέσεις για αυτό και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη ζωή δύσκολη της Γιουβέντους στην έδρα μας. Ελπίζω ότι η Σπόρτινγκ θα μπορέσει να περάσει».

Για αν θα βοηθήσει: «Δεν πρόκειται για βοήθεια, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Για το τι του είπε ο Ζόρζε Ζέσους στο τέλους του αγώνα: «Είπε ότι έκανα ένα καλό παιχνίδι, ότι έπαιξα πολύ καλά. Είναι πάντα καλό να ακούς μία φιλοφρόνηση από έναν τέτοιο προπονητή».

Για το αν είναι χαρούμενος στην Ελλάδα: «Εννοείται. Ο πρώτος χρόνος ήταν πολύ καλός και ήταν περίεργη για εμένα η προσαρμογή. Από εδώ και πέρα. Προς το παρόν είμαι χαρούμενος και στο τέλος της σεζόν θα δούμε τι θα συμβεί»

Για το αν θέλει να παίξει στην εθνική Πορτογαλίας: «Δεν έχω εμμονή με την εθνική, αλλά φυσικά ονειρεύομαι να εκπροσωπήσω τη χώρα μου».

Δείτε το σχετικό βίντεο

Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube