Όχι μόνο έχει σφυγμό για τη μάχη της 5η θέσης ο Παναθηναϊκός, αλλά αρνείται πεισματικά να συμβιβαστεί με την ιδέα της ήττας, κάτι που έδειξε και κόντρα στον εξαιρετικό -για ακόμα μία αγωνιστική- Αστέρα Τρίπολης, με τον οποίο έμεινε στο 1-1 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας!

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και πολύ κοντά στο -4 από τους Αρκάδες στη βαθμολογία, μετά το γκολ του Μανιά στο 69', ωστόσο ο Λουντ ήταν αυτός που είχε τον τελευταίο λόγο στο ματς. Ο Φινλανδός έπειτα από την πάσα του Μουνιέ βρέθηκε από δύσκολη γωνία μέσα στην περιοχή, κατάφερε να ξεπεράσει δύο παίκτες και με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Αθανασιάδη, που είδε πολύ αργά την μπάλα να φεύγει από το πόδι του παίκτη του Παναθηναϊκού.



Οι δύο ομάδες απέδειξαν ότι βρίσκονται σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση στο... finish του πρωταθλήματος, αφού δημιούργησαν πολλές και κλασικές ευκαιρίες, με το 1-1 να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει συνέχειας, καθώς η διαφορά τους μένει στον έναν βαθμό.

Για πέναλτι διαμαρτυρήθηκε ο Παναθηναϊκός στο 12', όταν ο Μουνάφο βρήκε την μπάλα με το χέρι, αλλά ο Σκουλάς το θεώρησε ακούσιο, ενώ από ένα δοκάρι είχαν οι Τόνσο (36') και Μουνιέ (77').

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Πώς έπαιξαν

Λόγω των απουσιών, ο Μαρίνος Ουζουνίδης υποχρεώθηκε σε νέες αλχημείες, επιλέγοντας στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής τον Κουλιμπαλί, τον Δώνη σε θέση σέντερ-φορ και τον Μουνιέ να κινείται από πίσω του σε πιο ελεύθερο ρόλο, ενώ το αμυντικό δίδυμο ήταν εκ νέου οι Κουρμπέλης, Αυλωνίτης.

Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας Τρίπολης του Σάββα Παντελίδη δεν άλλαξε στο ελάχιστο το 4-2-3-1, επιλέγοντας την πετυχημένη συνταγή του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ, καθώς η μοναδική αλλαγή ήταν στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Κώτσιρα αντί του Μπέρτου.

Το ματς

Τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο έψαχναν στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες και κατ’ επέκταση το ρόλο τους στο γήπεδο, αφού υπήρξε ισορροπία στην πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Παναθηναϊκό να διαχειρίζεται το «πρέπει» του εντός έδρας παιχνιδιού, ενώ από την άλλη ο Αστέρας με την ψυχολογία στα ύψη παρουσίαζε μεγάλη άνεση στις κινήσεις του, βάσει της δυσκολίας της αναμέτρησης.



Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 20’ από πλευράς γηπεδούχων, όταν ο Χατζηγιοβάνης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Αυλωνίτης που πήρε την κεφαλιά, έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Αθανασιάδη, που μάλλον δεν θα προλάβαινε να αντιδράσει αν η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα.

Η απάντηση ήρθε από τους Αρκάδες στο 26’, όταν σε ανάλογη φάση με αυτή που είχε ο Παναθηναϊκός, ο Πασαλίδης έστειλε την μπάλα με το κεφάλι και από το ύψος της μικρής περιοχής πάνω από την εστία του Διούδη.



Αυτό το ζευγάρι φάσεων αφύπνισε τις δύο ομάδες, με το ρυθμό του ματς να ανεβαίνει και τελικά τον Αστέρα να χάνει τη μεγαλύτερη φάση του πρώτου 45λέπτου στο 36’. Ο Κώτσιρας που είχε ανέβει μέτρα στο γήπεδο, έδωσε πάσα μισό γκολ στον Αργεντινό, ο τελευταίος έκανε ωραία προσπάθεια για να τη φέρει στο δεξί, αλλά η μπάλα αφού χτύπησε στο δεξί δοκάρι της εστίας, πέρασε άουτ.

Στο β’ μέρος ο Παναθηναϊκός είχε πάρει εξ ολοκλήρου την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ταυτόχρονα ο Αστέρας Τρίπολης είχε περισσότερους χώρους για να φανεί απειλητικός, βρίσκοντας αρκετά ελεύθερο πεδίο πίσω από την αμυντική διάταξη των «πρασίνων».

Πάντως, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε από μία ανύποπτη στιγμή, όταν στο 55’ ο Τσιλιανίδης έβγαλε μία σέντρα ίσα-ίσα για να μην βγει η μπάλα εκτός αγωνιστικού, ο Τόνσο έγινε αποδέκτης της πάσας θέλοντας να σουτάρει με τη μία, αλλά ο Αυλωνίτης με καίρια προβολή αποσόβησε την παραβίαση της εστίας της ομάδας του.

Η απάντηση από το «τριφύλλι» ήρθε στο 64’, με τον Λουντ να δίνει την τέλεια ασίστ στον Δώνη που ήταν αμαρκάριστος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ωστόσο ο Αθανασιάδης είχε σωστή αντίδραση και απέκρουσε σε κόρνερ.

Το γκολ τελικά ήρθε για τους φιλοξενούμενους, αφού φαινόταν ότι είναι θέμα χρόνου να μπει… φωτιά στο ματς. Από πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας από τους Αρκάδες, αυτή έφτασε στον Γιαννούλη που έβγαλε ζυγισμένη σέντρα στο κεφάλι του Μανιά και εκείνος δεν… λάθεψε, διαμορφώνοντας το 1-0 στο 69’.





Παρά την ψυχρολουσία των παικτών του Ουζουνίδη, υπήρχε αντίδραση και στο 77’ λίγο έλειψε να γίνει το 1-1, αλλά ο Μουνιέ στο ψαλιδάκι που επιχείρησε, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, φάση που άρχισε από τρομερή ενέργεια του Δώνη από τα δεξιά.



Τη λύτρωση του Παναθηναϊκού χάρισε τελικά ο Λουντ στο 87’… Ο Φινλανδός βρέθηκε μέσα στην περιοχή ανάμεσα στους Πασαλίδης και Κώτσιρα, αλλά βρήκε τον τρόπο να σουτάρει και νίκησε τον Αθανασιάδη που δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο, εκτός από το να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα της εστίας του.





Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης – Γιόχανσον, Αυλωνίτης, Κουρμπέλης, Ινσούα – Τζανδάρης (81' Μπουζούκης), Λουντ, Κουλιμπαλί (71’ Μολίνς), Χατζηγιοβάνης (62’ Κολοβέτσιος) - Μουνιέ – Δώνης

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης – Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης – Μουνάφο, Ιγκλέσιας – Τσιλιανίδης (56’ Καλτσάς), Τόνσο, Κυριακόπουλος (67’ Ντουντού) – Μανιάς (85' Δουβίκας)

Το LIVE της αναμέτρησης όπως το κατέγραψε το sportfm.gr:



Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς
Α’ βοηθός: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ
Β’ βοηθός: Κωνσταντίνος Νικολαΐδης
4ος: Αλέξανδρος Τσαμούρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube