Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο καθηγητής διεθνών σχέσεων Κωνσταντίνος Φίλης σχολίασε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τις τοποθετήσεις των δυο ηγετών μπροστά στις κάμερες.

«Και ο κ. Μητσοτάκης έκανε το σωστό, βρήκε την ευκαιρία για να πει έστω και μια ατάκα για το τουρκολυβικό σύμφωνο και ο Τραμπ έκανε το αναμενόμενο», τόνισε ο κ. Φίλης αναφερόμενος στο ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν έκανε καμία αναφορά στην Τουρκία.

«Η Τουρκία παίζει ένα παιχνίδι το όποιο είναι πολύ μεγαλύτερο από τα ελληνοτουρκικά, υπερβαίνει κατά πολύ και τη χώρα μας», πρόσθεσε ο κ. Φίλης και εκτίμησε ότι σε χρόνο και τόπο που θα επιλέξει, η Άγκυρα μπορεί να επιχειρήσει να «ερεθίσει» τα ελληνικά αντανακλαστικά ενδεχομένως με ένα ερευνητικό σκάφος.

«Εμείς έχουμε ένα ισχυρό επιχείρημα, ότι η Τουρκία κινείται στην Ανατολική Μεσόγειο με αυτό τον τρόπο και όσο κάποιος δεν την φρενάρει θα συνεχίσει. Και όσο συνεχίζει, αυτό απειλεί τα συμφέροντα όχι μόνο της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά της Αιγύπτου, του Ισραήλ, των ΗΠΑ, γιατί η Ρωσία έχει βάσεις στη Συρία, έχει καλές σχέσεις με την Αίγυπτο παίζει ρόλο στη Λιβύη, έχει καλές σχέσεις με την Αλγερία και αν τα βρει με την Τουρκία στην Λιβύη, τότε φτάνει στον Ατλαντικό», είπε ο κ. Φίλης.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τα τελευταία δρομολόγια σε Μετρό και Τραμ Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Κύπρος: Τραυματισμός σοκ 63χρονου - Πήγε να βοηθήσει γυναίκα να σταθμεύσει και εγκλωβίστηκε ο λαιμός του στην πόρτα

Οι νέες τιμές των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους της Δυτικής Ελλάδας

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων

Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ για τις αγορές της τελευταίας στιγμής

Τσουχτερό κρύο σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς - Πού αναμένονται βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις

Μετωπική σύγκρουση τρένων στο περίφημο Μάτσου Πίτσου του Περού - Νεκρός μηχανοδηγός, δεκάδες τουρίστες τραυματίες

Συνελήφθη αστυνομικός στη Ρόδο με περίπου μισό κιλό κοκαΐνη

Σάλος με σεξιστικό σχόλιο του Μασκ για τον κίνδυνο απέλασης 19χρονης - «Δεν με σόκαρε», απάντησε η νεαρή

Σέρρες: Βρέθηκε σημείωμα του 45χρονου Πυροσβέστη - Το μήνυμα στη γυναίκα του