Ενας άνδρας, που είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τον φόνο μιας γυναίκας το 1995, εκτελέστηκε με τη χορήγηση φονικής ένεσης χθες, Πέμπτη, στη Φλόριντα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

Ο 62χρονος Γκλεν Ρότζερς εκτελέστηκε στη φυλακή της κομητείας Μπράντφορντ στις 18:16 (τοπική ώρα, 01:16 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τις αρχές της πολιτείας.

Είχε καταδικαστεί για τον φόνο της 34χρονης Τίνα Μαρί Κριμπς, μητέρας δύο παιδιών, το πτώμα της οποίας είχε εντοπιστεί στη μπανιέρα δωματίου ενός ξενοδοχείου.

Ο Ρότζερς είχε καταδικαστεί για τον βιασμό και τον φόνο μιας άλλης γυναίκας, της 33χρονης Σάντρα Γκάλαγκερ, επίσης το 1995 στην Καλιφόρνια.

Παράλληλα οι αστυνομικές αρχές υποπτεύονταν ότι είχε διαπράξει και άλλους φόνους, μεταξύ των οποίων δύο γυναικών στις πολιτείες Μισισίπι και Λουιζιάνα.



Αυτή ήταν η 16η εκτέλεση θανατοποινίτη στις ΗΠΑ από την αρχή του έτους. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 12 εκτελέσεις με ένεση, δύο με εισπνοή αζώτου – μια αμφιλεγόμενη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2024 στην Αλαμπάμα - και δύο με εκτελεστικό απόσπασμα στη Νότια Καρολίνα, μια μέθοδος που δεν είχε χρησιμοποιηθεί στις ΗΠΑ από το 2010.

Η ποινή του θανάτου έχει καταργηθεί σε 23 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ. Πέντε ακόμη (Καλιφόρνια, Οχάιο, Όρεγκον, Πενσιλβάνια και Τενεσί) έχουν επιβάλει μορατόριουμ στις εκτελέσεις έπειτα από απόφαση του κυβερνήτη τους. Στην Αριζόνα είχε επιβληθεί μορατόριουμ στις εκτελέσεις επί δύο χρόνια, το οποίο όμως ακύρωσε τον Νοέμβριο του 2024 ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας, με αποτέλεσμα η πολιτεία να προχωρά σε εκτελέσεις φέτος.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ισραηλινά πλήγματα με τουλάχιστον πέντε νεκρούς στον νότιο Λίβανο παρά την εκεχειρία

Χανιά: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 45χρονης Σταυρούλας - Τι ερευνούν οι Αρχές μετά τη σύλληψη του 43χρονου

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στη Θεσπρωτία τα ξημερώματα – Είχε προηγηθεί δόνηση 3,5 Ρίχτερ

Καιρός: Αίθριος με 32άρια και τοπικές βροχές στα ορεινά

Η Ευρώπη πλήττεται από δεύτερο κύμα καύσωνα - Επιδείνωση των φαινομένων το Σαββατοκύριακο

Ασανσέρ: Στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την απογραφή – Δεν θα δοθεί νέα παράταση

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2026: Την Πέμπτη η ανακοίνωση των βαθμολογιών

Αίγιο: Το θρίλερ με την πυρίτιδα, το DNA στη σκανδάλη και τα νέα δεδομένα για το διπλό φονικό

Δύο αδέρφια επιτέθηκαν σε υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ, που νόμιζαν ότι ήταν απατεώνες - Βρέθηκε οπλοπολυβόλο στο σπίτι τους

Θεσσαλονίκη: Μία καταδίκη και δύο αθωώσεις για τη φωτιά στο Φίλυρο