Ένα ακόμη θανατηφόρο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε 2 αρκουδάκια, συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στον δρόμο Φλώρινας-Πτολεμαΐδας (κοντά στον κόμβο της Βεύης).

Στο σημείο βρέθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου μαζί με την αστυνομία που συνέδραμε στην επιχείρηση απομάκρυνσης των δύο νεκρών ζώων καθώς στο σημείο βρισκόταν η μαμά αρκούδα μαζί με το τρίτο αρκουδάκι της που έβγαιναν στο οδόστρωμα.

Πρόκειται για το 2ο θανατηφόρο τροχαίο μέσα σε 10 ημέρες στην περιοχή, σημειώνει σε ανάρτηση του ο Αρκτούρος επισημαίνοντας ότι το νέο αυτό περιστατικό αποτελεί μία ηχηρή υπενθύμιση ότι η αρκούδα εξακολουθεί να παραμένει ένα ευάλωτο είδος.

Σύμφωνα με το Εθνικό Μητρώο Αρκούδας, το εργαλείο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την παρακολούθηση των στην Ελλάδα (https://el.hellenicbearregister.com), 22 αρκούδες έχουν σκοτωθεί σε τροχαία ατυχήματα από το 2020 έως σήμερα. Ακόμη 12 ζώα από άλλα ανθρωπογενή αίτια (δηλητηριασμένα δολώματα ή πυροβολισμό).

Συνολικά, λοιπόν, είχαμε 34 επιβεβαιωμένα νεκρές αρκούδες σε διάστημα 5 περίπου ετών.



Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Έξι δημοσιογράφοι κατηγορούνται για τρομοκρατία στην Αίγυπτο

Fox News: Ο Τραμπ αναμένεται να απονείμει μετάλλιο επιστήμης στον Ίλον Μασκ της SpaceX

Κρίστα Πάικ: «Πού βρίσκομαι και ποιος είσαι;» – Πόσες ήταν οι πιθανότητες να επιβιώσει από τη θανατηφόρα ένεση

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη-Ρούμπιο

Ιερά Οδός: Συνελήφθη οδηγός φορτηγού που απείλησε με τσεκούρι 49χρονο μετά από διαπληκτισμό

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ο Πάνος Ρούτσι: Λιποθύμησε στη δίκη για τα Τέμπη

Ο κατηγορούμενος γιατρός ζητά να ερευνηθεί το κινητό του για τις λέξεις «μέθη» και «Μαζωνάκης»

Δολοφονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα: Ενώπιον της ανακρίτριας οι δύο κατηγορούμενοι

«Πρωτόγνωρο το επίπεδο σχέσεων των δύο χωρών»: Live οι δηλώσεις Μάρκο Ρούμπιο - Γιώργου Γεραπετρίτη

Απάτη στον ΕΦΚΑ: «Είμαι αθώος, είναι σκευωρία» - Η μεταγωγή του Καμπούρη και των άλλων συλληφθέντων στην Ευελπίδων