Πιο κοντά από ποτέ στην πρώτη φετινή του ήττα έφτασε το Κεντάκι, αλλά χάρη σε δύο βολές του Άλαν Χάρισον στα 6’’ πριν το τέλος επικράτησε 68-66 του Νοτρ Νταμ και πέρασε στο Final Four του NCAA με ρεκόρ 38-0.

Ο Ζακ Όγκαστ, που έχει ελληνικό διαβατήριο (η μητέρα του είναι Ελληνίδα) και δεν αποκλείεται σύντομα να φορέσει το εθνόσημο, έκανε σπουδαία εμφάνιση. Ο 22χρονος πάουερ φόργουορντ είχε 20 πόντους (10/13 δίποντα, 0/1 βολή) και 9 ριμπάουντ σε 27 λεπτά αποτελώντας τον κορυφαίο παίκτη της ομάδας του, που όμως αποχαιρετά το φετινό τουρνουά με 33-6, καθώς το τρίποντο του Τζέριαν Γκραντ στην εκπνοή ήταν άστοχο.

Ο Καρλ Άντονι Τάουνς με 25 πόντους ξεχώρισε από τους νικητές, που στο Final Four θα συναντήσουν το Γουισκόνσιν (35-3), το οποίο απέκλεισε με 85-78 το Αριζόνα Στέιτ (34-4) με τους Φρανκ Καμίνσκι και Σαμ Ντέκερ να έχουν 29 και 27 πόντους αντίστοιχα.

Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών θα προκύψει από τους αγώνες Λούιβιλ-Μίσιγκαν και Ντιούκ-Γκονζάγκα. Το Final Four θα γίνει 4 και 6 Απριλίου στην Ιντιανάπολις.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube