Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται από χθες μετά και τη ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας στο Δίστομο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Όπως διέρρευσε ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής, οι Αρχές εκτιμούν ότι πίσω από την κινηματογραφική ληστεία με λεία 300.000 ευρώ στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και την ομηρεία του υπαλλήλου βρίσκονται «σύντροφοι» του Νίκου Μαζιώτη, οι οποίοι δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα εάν προέρχονται από το χώρο των κοινών ποινικών. Μάλιστα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας δεν αποκλείουν το γεγονός στη ληστεία να μετείχε και ο γνώριμος από τα παλιά Βασίλης Παλαιοκώστας.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι μετά και το χτύπημα στο Δίστομο, αλλά και την αυξημένη «δραστηριότητα» σε ληστείες το τελευταίο χρονικό διάστημα, ετοιμάζεται πιθανότατα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα με συμβολική σημασία.

Την ίδια ώρα εμπειρογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ ώστε να βρουν κάποια στοιχεία για το που μπορεί να βρίσκονται τόσο η καταζητούμενη Πώλα Ρούπα, όσο και οι υπόλοιποι σύντροφοι του Νίκου Μαζιώτη. Το γεγονός ότι από το Δίστομο οι ληστές πέρασαν με φουσκωτό μέχρι τις ακτές της Κορινθίας κάνει πάντως την αστυνομία να έχει στρέψει τις έρευνές της κυρίως στην περιοχή της Πελοποννήσου.

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι στο παρελθόν το ζεύγος Μαζιώτης – Ρούπα πέρασαν κάποιο χρονικό διάστημα στην Πελοπόννησο, όταν και έκαναν το «χτύπημα» στο τραπεζικό υποκατάστημα της Κλειτορίας.

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου και της δημοσιογραφίας, πέθανε ο Σταύρος Πετρακόπουλος

Κραν Μοντανά: «Η αστυνομία δεν με άφηνε να περάσω», δήλωσε ο αδερφός της 15χρονης Ελληνίδας

Καιρός: Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2026

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Αγνοείται 15χρονη ελληνικής καταγωγής, μόνιμη κάτοικος Ελβετίας