Απίθανη εμφάνιση και 2/2 για τον Φοίνικα! Μετά την καθαρή νίκη επί του Μίλωνα, η ομάδα της Σύρου, δεν άφησε περιθώρια στον ΟΦΗ και έχοντας σε σπουδαίο βράδυ ξανά τον Νέλι, επικράτησε 3-0 σετ στο κλειστό του Ρέντη για τη 2η αγωνιστική της Novibet Volley League.
Με ηγέτη τον Iταλό, ο Φοίνικας Σύρου κατέκτησε το πρώτο σετ με 25-22. Αν και οι γηπεδούχοι κυνηγούσαν στο σκορ τον ΟΦΗ για το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ένα καθοριστικό σερί 4-0 μετέτρεψε το 17-19 σε 21-19, δίνοντάς τους το πάνω χέρι μέχρι το φινάλε.
Το δεύτερο σετ εξελίχθηκε σε απόλυτο ντέρμπι. Ο ΟΦΗ είχε τα ηνία στο πρώτο μισό, όμως ο Φοίνικας ισορρόπησε και πήρε την πρωτοβουλία στη συνέχεια. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, εκεί όπου οι «πειρατές» αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι στις λεπτομέρειες, κλείνοντας το σετ με 29-27.
Το τρίτο σετ ανήκε ολοκληρωτικά στον Φοίνικα. Οι Συριανοί είχαν έτοιμες απαντήσεις σε κάθε τακτική των Κρητικών, έχτισαν νωρίς μια ασφαλή διαφορά και τη διαχειρίστηκαν υποδειγματικά μέχρι το τελικό 25-21, σφραγίζοντας τη νίκη με 3-0.
Τα σετ: 3-0 (25-22, 29-27, 25-21)
Περισσότερα σε λίγο…