Ξεκινάει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου η δίκη για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου από τον σύντροφό της, στη Φολέγανδρο τον Ιούλιο του 2021.

Ο κατηγορούμενος βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αν και είχε υποβληθεί αίτημα το δικαστήριο να γίνει στην Αθήνα, η δίκη θα γίνει στη Σύρο, καθώς το έγκλημα τελέστηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης είχε προφασιστεί ψυχολογικά προβλήματα, ωστόσο τελικά η παραπομπή του σε δίκη ήταν ομόφωνη.

Το βούλευμα με το οποίο ο 30χρονος παραπέμφθηκε σε δίκη ανέφερε ξεκάθαρα ότι ο δράστης είχε ανθρωποκτόνο δόλο, ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν τέλεσε την πράξη και είχε επίγνωση του άδικου των πράξεων του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος βρισκόταν με την 26χρονη Γαρυφαλιά σε διακοπές στην Φολέγανδρο το καλοκαίρι του 2021. Σύμφωνα με την απολογία του, όλα ξεκίνησαν όταν διαπληκτίστηκαν στο αυτοκίνητο για τον δρόμο που θα ακολουθήσουν. Κατά τη διάρκεια του καυγά, το αυτοκίνητο έφυγε από την πορεία του και παραλίγο να πέσει σε γκρεμό. Οι δύο νεαροί βγήκαν από το αμάξι και τότε ο 30χρονος έσπρωξε την άτυχη κοπέλα στα βράχια.

Κάλεσμα στήριξης στους γονείς της Γαρυφαλλιάς έχουν απευθύνει σήμερα φεμινιστικές οργανώσεις.

Πηγή: Καθημερινή

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες

Κένυα: Φόβοι για εγκλωβισμένους από κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου στο Ναϊρόμπι

Υπόθεση Marfin: Απολογήθηκε συμπληρωματικά και ο 3ος κατηγορούμενος - Αρνήθηκε την εμπλοκή του

Υπόθεση Marfin: Στη φυλακή επέστρεψε και ο 3ος κατηγορούμενος μετά τη απολογία του

Αθήνα: Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Σισίνη – Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ στο σημείο

Συνελήφθη 43χρονος μετά από καταδίωξη στην Παλλήνη - Επιχείρησε να εμβολίσει μηχανές της ΔΙΑΣ

Διεκόπη για τις 27 Νοεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Στο πλευρό της οικογένειας του Άλκη Καμπανού οι γονείς του Γιώργου Λυγγερίδη

Η Βρετανία εκδίδει οδηγία ετοιμότητας για πόλεμο και μπλακ άουτ: «Να έχετε νερό, τρόφιμα και μετρητά για 3 μέρες»