Με τον Μέλι να κάνει career high στην Ευρωλίγκα με 20 πόντους και τους Μος, Τζέρελς να προσθέτουν από 16 και 14 αντίστοιχα, η Αρμάνι Μιλάνο έκανε «σεφτέ» στην φετινή Ευρωλίγκα, παίρνοντας τη νίκη με 82-75 απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας.

Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα για την ομάδα του Ηλία Ζούρου στην διοργάνωση που ελπίζει στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής την επόμενη εβδομάδα να κάνει σεφτέ, υποδεχόμενη το Στρασβούργο.

Το ματς

Η Ζαλγκίρις προηγήθηκε 7-6 στα πρώτα λεπτά, αλλά η Αρμάνι πήρε... φόρα μπροστά κι αφού μπήκε σε θέση οδηγού με 15-13, κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο με το υπέρ της 25-19, έχοντας φτιάξει μια καλή διαφορά. Ο Μέλι ήταν ασταμάτητος για τους Ιταλούς, οι Λιθουανοί έκαναν πολλά λάθη και οι προσπάθειές τους έβρισκαν σίδερο, με αποτέλεσμα η διαφορά να ανοίξει για τα καλά στο 15’ (39-23). Εντούτοις, η ομάδα του Ηλία Ζούρου βρήκε κάποιες λύσεις στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και κατάφερε να μειώσει στο σκορ, στην ανάπαυλα (43-31).

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στα πρώτα λεπτά να αντεπιτεθούν και να ξαναμπούν στο κόλπο, όμως Μος και Τζέρελς κρατούσαν γερά για την Αρμάνι, με το σκορ στο 25’ να είναι 53-44. Γιαβτόκας και Γιανκούνας ανέλαβαν δράση για τους Λιθουανούς κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 30’ το παιχνίδι να έχει πάρει ξανά μορφή ντέρμπι (63-58). Και δεν έμεινε μόνο εκεί η Ζαλγκίρις, αλλά στο 34’ βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής (67-65), με τους Ιταλούς να ψάχνουν τον τρόπο να βγουν από το black out. Μέσα σε δύο λεπτά, η κατάσταση αποκαταστάθηκε για την ιταλική ομάδα, που ξέφυγε ξανά με 10 (75-65) και ουσιαστικά η πλάστιγγα είχε γείρει για το τελικό 82-75.


Δεκάλεπτα: 25-19, 43-31, 63-58, 82-75

ΑΡΜΑΝΙ: Χάινς 6, Τζεντίλε 5, Τσρέλα 2, Μέλι 20, Τσιότι 3, Λάνγκφορντ 9, Σάμουελς 4, Ουάλας 3, Μος 16, Τζέρελς 14

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Τσιζαόυσκας 2, Πότσιους 16, Λιπκεβίτσιους 2, Κλιμαβίτσιους 7, Γιανκούνας 16, Γιαφτόκας 12, Γιασικεβίτσιους 10, Ντέντμον 10

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube