Το να ψάχνει ένας σύλλογος προπονητή δεν είναι κάτι καινούργιο, όμως στην προκειμένη περίπτωση, της Φόρεστ Γκριν της αγγλικής League Two, υπάρχουν πιθανότητες να προκύψει μία σπουδαία πρωτιά για ομάδα της EFL.

Κι αυτό γιατί οι ιθύνοντες του αγγλικού κλαμπ έχουν ανάμεσα στους υποψηφίους και γυναίκες προπονητές.

Ο πρόεδρος των Ρόβερς, Ντέιλ Βινς, γνωστός για τις πρωτοποριακές μεθόδους του στον τομέας της ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και τη διοίκηση της ομάδας, σχολίασε πως «σκεφτόμαστε να πάρουμε μία νέα κατεύθυνση, ίσως να ταράξουμε τα νερά. Δεν θέλω να προλογίσω τίποτα, αλλά θα μπορούσε να είναι μία γυναίκα προπονητής.

Είναι κάτι που λείπει στο αγγλικό ποδόσφαιρο, όπως και οι μαύροι, οι Ασιάτες, γενικώς προπονητές από μειονότητες. Τα πάντα είναι δυνατά με εμάς, γιατί δεν κινούμαστε σε συμβατικό μονοπάτι».


Την τελευταία φορά που είχε προκύψει ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας αντρικής ομάδας της EFL από γυναίκα, ήταν τον Φεβρουάριο, όταν η τεχνικός των γυναικών της Τσέλσι, Έμα Χέις, είχε απορρίψει την προσφορά της Γουίμπλεντον.

Στο παρελθόν, πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η Κορίν Ντιάκρ, που είχε δουλέψει στη γαλλική Κλερμόν μεταξύ 2014 και 2017.

Διαβάστε ακόμα:
«Νοκ άουτ» Ζοάο Πέδρο, Νέβες στη Γουλβς

Ρεάλ, Παρί και Ίντερ στο κυνήγι του Λίνγκαρντ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube