Το καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League έκανε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε με 3-1 της Τσουκαρίτσκι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και πάει στην Σερβία για να τσεκάρει το εισιτήριο του για τη δεύτερη τη τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Στους κορυφαίους της ομάδας του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ήταν ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», Κώστας Φορτούνης, που σημείωσε το εκπληκτικό δεύτερο τέρμα, το οποίο απλοποίησε τα δεδομένα για την πολύτιμη νίκη, ενώ μοίρασε στον Ελ Κααμπί το τρίτο γκολ και συνολικά ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου στην άμυνα της σερβικής ομάδας.

Ωστόσο, η βραδιά της Πέμπτης άνηκε ολοκληρωτικά στον Φορτούνη, καθώς πέτυχε και δυο αξιοσημείωτα επιτεύγματα. Αρχικά, έφτασε τα 90 γκολ σε συλλογικό επίπεδο στην καριέρα του, μετρώντας 85 με τον Ολυμπιακό, τρία με την Καϊζερσλάουτερν , ένα με τον Αστέρα Τρίπολης και ένα με τον Ολυμπιακό Β'.

Επίσης, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έγινε ο 5ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού που φτάνει διψήφιο αριθμό γκολ στην Ευρώπη. Πρώτος είναι ο Ελ Αραμπί με 18, ακολουθούν οι Τζόρτζεβιτς, Μήτρογλου με 15, ο Αναστόπουλος με 14 και πλέον ο Φορτούνης με 10 τέρματα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σχεδόν ίδιος κόσμος για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στις μάχες των playoffs του Europa League

Τετέι: «Ονειρικό το ευρωπαίκό ντεμπούτο μου»

Δεσύλλας: «Εμφάνιση επιθετικού με εμπειρία από τον Τετέι - Μπορεί να πατήσει στην εμφάνιση αυτή ο Παναθηναϊκός»

Οι πιθανότητες των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League

Στα υποψήφια για γκολ της βραδιάς στο Europa league των Τεττέη, Γερεμέγεφ

Μπενίτεθ: «Πάμε στην Τσεχία για τη νίκη, θετικά όλα τα σημάδια για Τετέι - Θέλω να μείνω και να μπω στο νέο γήπεδο»

Τετέι: «Έχω δουλέψει σκληρά για να φτάσω εδώ, απόψε δικαιώθηκα - Πιστεύω ότι μπορώ να γίνω ηγέτης του Παναθηναϊκού»

Αντίνο: «Όμορφη εμπειρία η πρώτη μου ευρωπαϊκή συμμετοχή με τον Παναθηναϊκό - Το παιχνίδι μάς αφήνει πικρή γεύση»

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την ισοπαλία του Παναθηναϊκού και την ήττα του ΠΑΟΚ

Κυριακόπουλος: «Μετά το 1-1 ξυπνήσαμε»