Την επόμενη μέρα κοιτούν στον Ατρόμητο μετά την άνετη επικράτηση επί της Ξάνθης, που ναι μεν το σκορ έμεινε στο 1-0, αλλά δεν δέχθηκε καμία απειλή από τους Ακρίτες, ειδικότερα στο β’ ημίχρονο, αφού δεν επέτρεψε καλά-καλά τελική προς την εστία του.

Επόμενος στόχος για τους Περιστεριώτες είναι να παραμείνουν η καλύτερη ομάδα εκτός έδρας στο πρωτάθλημα (25 βαθμούς με 7 νίκες, 4 ισοπαλίες, μόλις 1 ήττα), τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει 22 βαθμούς, συνεχίζοντας με νίκη κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (10/3, 17:15), που είναι ο επόμενος αντίπαλος.

Θεωρητικά, ο βασικός στόχος έχει επιτευχθεί με την έξοδο της ομάδας στα προκριματικά του Europa League, αφού η 4η θέση απλά δεν χάνεται όταν η 5η Ξάνθη και ο 6ος Πανιώνιος είναι στο -14 από τους Περιστεριώτες. Ωστόσο, με τη νίκη επί της Ξάνθης και με τις απώλειες που είχαν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός και σε συνδυασμό με τις αφαιρέσεις βαθμών που αναμένονται να έχουν από την αθλητική δικαιοσύνη οι δύο προαναφερθέντες σύλλογοι, ο δρόμος για 2η-3η θέση φαντάζει ορθάνοιχτος.

Στην 1η θέση η ΑΕΚ έχει πάρει… αέρα 8 βαθμών και με βάση το πρόγραμμα που έχει (ΠΑΟΚ εκτός, Παναθηναϊκός εντός, Πλατανιάς εκτός, Λεβαδειακός εντός, Κέρκυρα εκτός, Απόλλων εκτός) ο Ατρόμητος προλαβαίνει μόνο με θαύμα.

Παρ’ όλα αυτά, αν από τον ΠΑΟΚ όντως αφαιρεθούν 3 βαθμοί και φτάσει στους 49 και με τον Ολυμπιακό να είναι μόλις στο +1 (47), ο Ατρόμητος με τη φετινή του εικόνα έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει μια μεγάλη υπέρβαση.

Το πρόγραμμα των Περιστεριωτών:

10/3 Πανιώνιος-Ατρόμητος
17/3 Ατρόμητος-ΠΑΟΚ
1/4 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος
22/4 Ατρόμητος-Πλατανιάς
29/4 Λεβαδειακός-Ατρόμητος
6/5 Ατρόμητος-Κέρκυρα

Η βαθμολογία:

1. ΑΕΚ 54
2. ΠΑΟΚ 52*
3. Ολυμπιακός 47**
4. Ατρόμητος 46

* εν αναμονή της απόφασης από το πρωτοβάθμιο αθλητικό όργανο για τη μη διεξαγωγή του ματς της Τούμπας
** δύο υποθέσεις, με τα επεισόδια μετά τη λήξη της ΑΕΚ και την απόφαση για την Τούμπα

Παύλος Κουστέρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube