Να διευρύνει το αήττητο σερί του και να φτάσει ξανά στο +9 από τον δεύτερο Ολυμπιακό θέλει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος φιλοξενείται από τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη. Η διαφορά και η ποιότητα των δύο ομάδων είναι κάτι παραπάνω από εμφανής αλλά αυτό δεν σημαίνει πως στην Ελαφρά Ταξιαρχία δεν... ονειρεύονται μία μεγάλη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Και έχουν, μάλιστα, και σύμμαχο την προϊστορία! Συγκεκριμένα, η Ριζούπολη είναι από τις έδρες, στις οποίες ο ΠΑΟΚ έχει φουλ αρνητική παράδοση. Σε 39 παιχνίδια (σσ. από καταβολής του ελληνικού πρωταθλήματος) με γηπεδούχο τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να πάρει το «διπλό» μόλις οκτώ φορές. Έντεκα ματς έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ η Ελαφρά Ταξιαρχία μετράει 20 νίκες κόντρα στον «δικέφαλο του βορρά».

Η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ στην Ριζούπολη ήρθε στις 13 Μαΐου του 2000, όταν οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 4-3. Όσον αφορά την τελευταία επικράτηση του Απόλλωνα, πρέπει να πάμε πέντε χρόνια πιο πίσω και στις 10 Μαΐου του 1995, με τους «κυανόλευκους» να επικρατούν με 2-1. Φυσικά, σε όλα αυτά θα πρέπει να προσμετρηθεί και το γεγονός πως ο Απόλλων έλειπε για 13 χρόνια από την πρώτη κατηγορία και οι δύο ομάδες είχαν να τεθούν αντιμέτωπες πολλά χρόνια.

Γιώργος Τσανάκας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube